Teltház előtt mar a Vipera

 

 

A szentesi Wellness Colosseumban tartották meg a szombati küzdősport gála mérlegelési ceremóniáját, ahol az est főszereplői kivétel nélkül megjelentek, és mindenki elsőre hozta a kötelezően előirt súlyhatárt.

A TV2 Ring által este 20:10-től élőben közvetített rendezvényen 4 címmérkőzést láthat a bokszszerető közönség. A legfrissebb hírek szerint a gála egészen biztosan telt házas lesz, ugyanis a pénztárakban péntek reggel már csak 40 db belépőjegy maradt.

 

                     

Halász Gábor                                                                     Popovics Tamás

A gála ökölvívó programja Magyar-bajnoki mérkőzéssel kezdődik félnehézsúlyban, ahol a címvédő Popovics Tamás (17-3-1) súlya 79,2 kg, míg a korábbi bajnok, jelenleg kihívói státusban levő Halász Gáboré (17-8) 79,3 kg volt.

 

Danny Thornton                               Nagy "Hóhér" József

 

A betöltetlen nagyközépsúlyú EBA Európa-bajnoki övért csatázik Nagy "Hóhér" József (11-0), illetve az angol Danny Thornton (18-9-3). A korábbi középsúlyú EBA címvédő Hóhér elmondása szerint most könnyedén hozta súlyát, kereken 76 kg-mal áll a mérőműszerre, ellenfele valamennyivel könnyebb, 75,8 kg volt.

 

 

Anastasia Toktaulova                                                                    Miló Viktória

 

Miló Viktória (14-4) és Anastasia Toktaulova (9-7) is könnyedén hozta a kötelezően előírt súlyhatárt. A légsúlyú világbajnoknő 48,6 kg, orosz ellenfele 48,2 kg volt. Utóbbi ráadásul le sem vette farmernadrágját, úgy ált mérlegre. A két amazon összecsapásának tétje a WIBF betöltetlen kislégsúlyú (48,98kg) trónja lesz.

 

 

                          

 

Az est fénypontja, és talán az év egyik legkeményebbnek ígérkező magyar vonatkozású összecsapását rendezik szombat este Kovács "Vipera" Attila és (14-1) és a francia/szenegáli Mamadou Thiam között. A nagyközépsúlyú EBA Európa-bajnoki címért kiírt találkozó igazi ki-ki mérkőzés lehet, hiszen az utóbbi időben fantasztikus formában bokszoló "Vipera" ellenfele 6-szoros Európa-bajnoknak mondhatja magát, s a rekordja is fantasztikus: 42 győzelem (ebből 39KO) és csak 4 vereség. A mérlegelés előtt egyik bunyós sem izzadt meg, ugyanis könnyedén vették az első akadályt. Kovács súlya 69,6kg, míg Thiámé 68,4 kg volt.

 

Mamadou Thiam                                Kovács "Vipera" Attila

info: www.profibox.hu

Szentes, 2005. 10. 28.

.