Aranylakodalom Szentesen

50 év múltán is együtt

 

 

 

50 évvel ezelőtt 1955. november 17-én Farkas Imre és Gila Mária tanúikkal együtt megjelentek a magyartési Anyakönyvi Hivatalban Izsák Kálmán anyakönyvvezető előtt, azzal a szándékkal, hogy külön-külön szőtt tervezgetéseiket a jövőben közösen valósíthassák meg és együvé tartozásukhoz kimondhassák a boldogító igent.

 

 

 

Azóta eltelt 50 év - 50 tavasz, nyár, ősz, tél. Szeretetben, békességben, sok-sok küzdelemben és most immáron szeretteik jelenlétében, gyermekeiknek, unokáiknak példát mutatva 2005. október 29-én megerősítették az akkor tett fogadalmukat.

Közös életüket a Nagytőke-kistőkei szülői házban kezdték. 5 év elteltével az összegyűjtött pénzükből vásárolták meg a Deák F. u. 86. szám alatti szentesi telket egy kis házzal a belső portán, ide épült fel a család szép nagy háza.

Marika néni a gyermekétkeztetésben dolgozott nyugdíjba vonulásáig, Imre bácsi pedig a honvédségnél Orgoványon. Gyermekeiket, Máriát és Erikát felnevelték, útjukra bocsátották. Mária a Debreceni Egyetem oktatója, jelenleg Strasbourgban tanít. Erika Szentesen maradt, sok terhet levesz a szülők válláról.

Máriának és férjének Czellér Andrásnak három gyermeke született Andrea , András és Csabi . Erikának és férjének Székely Gyulának két gyermeke van Gyuszika és Gabika. Örömmel tekintenek unokáikra, aki gyakran látott vendégei a nagyszülői háznak.

Szentes, 2005. 11. 04.

.