MÉH TORNA

 

 

Harmincegyedik alkalommal rendezték meg Szentesen a hagyományos őszi nemzetközi férfi vízilabdatornát, ezúttal a Szentes MÉH Kft. és Hódi József magánvállalkozó közgazdász jóvoltából.

 

A péntektől  vasárnapig (2005. szeptember 30. - október 2.) tartó viadalon a török Galatasaray, a román Crisul Oradea, a szlovák juniorválogatottat, valamint a BVSC-Turbo, a Mapei Szolnok és a házigazda Legrand-Szentes vett részt.

 

 

A házigazda Legrand-Szentesi VK eredményesen mutatkozott be a MÉH-kupa nemzetközi felkészülési viadalon. Juhászék az Oradeát tíz, míg a szlovák juniorválogatottat két góllal győzték le.

Szombat délelőtt, a török Galatasaray elleni meccs után is az első helyen álltak, mert sikerült azt is (ha nehezen is) győzelemmel zárniuk.

A szentesi gárda délután elszenvedte első vereségét, ami lehet, hogy köszönhető volt annak az emberfeletti délelőtti küzdelemnek, amikor csaknem 4 percen keresztül kellett kettős emberhátrányban játszani a Szentesnek. Az igazsághoz hozzátartozik, ha egy csapat 13 előnyéből csak egyet értékesít az más sorsra nem is kerülhet, minthogy odaadja a győzelemért járó pontot az ellenfélnek.

A zárónap utolsó találkozóján úgy szállt vízbe a Legrand a százszázalékos Szolnok ellen, ha nyer, otthon tartja a MÉH-kupát. A második negyed közepéig rendben is mentek a dolgai, vezetett 5–2-re. Elképzelhető, már elkönyvelték a játékosok, hogy az első helyen végeznek. Óriási hiba volt, ugyanis a Szolnok a mérkőzés utolsó 18 percben kilenc gólt lőtt a Szentesnek, míg mi egy góllal sem csörgettük meg a szolnoki hálót!

1. Szolnok 10,

2. BVSC 6,

3. Legrand-Szentes 6,

4. Szlovák juniorválogatott 4,

5. Galatasaray 4,

6. Oradea 0 ponttal.

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött!





























































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2005. 10. 07.

 

.