Bővült a tűzoltóság feladatköre:

Most már aratnak is!

 

 

A szentendrei és a pomázi tűzoltóság, valamint a volt szentendrei szovjet laktanya adott otthont október negyedikén az ötödik országos tűzoltó szakmai vetélkedő döntőjének, és első ízben a veszélyhelyzeti felderítő csoportok vetélkedésének. A tűzoltók csapatversenyében Szentes HÖT végzett az élen

A versenyre az országrészi selejtezőkön első-második helyezést elért tűzoltó és VFCS- csapatok, egyéni helyezettek, valamint a meghívott létesítményi tűzoltóságok vettek részt. A versenyt dr. Tatár Attila tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelemi főigazgató nyitotta meg. A tábornok úgy fogalmazott: az ötödszörre megrendezett verseny eltér a korábbiaktól, mert az idén először a veszélyhelyzeti felderítő csoportok és a főállású létesítményi tűzoltók is versenyeznek. A főigazgató hangsúlyozta, ez az összetétel reprezentálja azt az egységet, amely 2000-ben jött létre a katasztrófavédelemben. A vetélkedés tesztlapok kitöltéséből és gyakorlati feladatok végrehajtásából állt. Az elméleti feladatokkal a tűzoltók a szentendrei laktanyában, a veszélyhelyzeti felderítők a pomázi önkénteseknél tették próbára tudásukat. A gyakorlati feladatokat a csapatok a volt szovjet laktanya területén berendezett állomásokon hajtották végre. A tűzoltók feladatai közé tartozott: vezetéstechnikai pálya leküzdése; teherautó alól beszorult ember mentése; gépjárműtűz oltása, forgalmi akadály megszüntetése; behatolás zárt térbe, életmentés, tűzoltás; tartályfeltöltés szívócsővel; fakidőlés felszámolása.

A hivatásos önkormányzati tűzoltó csapatok versenyében első lett a Szentes HÖT. Tűzoltó irányítói kategóriában Kálmán Rajmund tű. szds. (Szentes), a beosztottak között Mészáros Tamás tű. zls (Szentes) végzett az élen.

Szentes, 2005. 10. 05.

.