Célban az adomány

Szentesi segítség az árvíz sújtotta területeknek

 

 

Az áprilisi testületi ülésen 1 millió Ft-ot különített el a képviselőtestület céltartalékban a tavaszi bel- és árvízkárosultak megsegítésére. A nyár folyamán a Kárpát-medence több településen is tragédiát okozott a nagy esőzés. Szentes szerencsés helyzetben van, mert nem sújtotta természeti katasztrófa.

 

 

 

A szeptember eleji testületi ülésen tárgyalták azt az előterjesztést, mely alapján az elkülönített 1 millió Ft-ot 2 millió Ft-ra emelték a képviselők, melyből 1 millió Ft-ot a határon belüli, 1 millió Ft-ot Erdély és a Bánát településeinek megsegítésére biztosítsanak. A javaslat alapján a Magyar Vöröskeresztet bízzák meg a város adományának átnyújtásával, így biztosítva, hogy a támogatás a legrászorultabbakat fogja segíteni.

 

 

 

2005. szeptember 7-én indult a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete az árvízsújtotta Székelyudvarhelyre a Szentes Város Önkormányzat képviselő – testülete által felajánlott 1 M Ft-os adománnyal, amelyből a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete fertőtlenítőszereket, háztartási vegyszereket és ruhaneműket vásárolt.  A szentesi adományokat gyarapította közel 50 zsáknyi ruhával Ollai Istváné önkormányzati képviselő.

Az adományokat Csíkszeredán vámolták, majd Székelyudvarhelyen a Katasztófa Elhárítási Csoport raktárába került, majd a bajba jutott önkormányzatoknál nyilvántartott rászorultaknak került kiosztásra.

 

 

 

A delegáció tagja volt Agócs Lászlóné a Magyar Vöröskereszt Szentes területi vezetője, az önkormányzat mb. egészségügyi vezetője, aki elmondta, hogy szívszorító látványban volt részük amikor Farkaslaka településre értek. Az árvíz nyomán romokban a község és 16 halottat követelt a víz. A környező településeken is hatalmas pusztítást végzett az ár, melyet jól mutatnak az ott készített felvételek. Az augusztus 24-ei esőzés és az azt követő ár ezen a környéken több házat rombolt porig, és 2000 ház károsodott részben.

 

Szentesről további adományok is érkeztek az árvíz sújtotta területekre. A Máltai Szeretetszolgálat szentesi csoportja által adománygyűjtési akciót szervezett a romániai magyarok megsegítésére. Főként ruhaneművel, tartós élelmiszerrel és tisztító szerekkel jelentkeztek az adományozók, nemcsak a városból, hanem a környező településekről is. A közel egy busznyi mennyiségű rakományból elsősorban a moldvai Külsőrekecsin és Lészped lakói részesültek.

 

Az adomány útjának képgalériája:





























































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2005. 10. 06.

 

.