Kulcsár Anitára emlékeztek Szentesen

 

A szentesi kézilabdások 2005. január 21-én mécses gyújtásra hívták a kézilabda sport rajongóit a Dr. Papp László Sportcsarnokhoz, ahol mindenki elhelyezhette az emlékezés virágját a Kulcsár Anita fotója alatt.

 

 

Kulcsár Anita a százhatvanötszörös válogatott játékos a dunaújvárosi csapat edzésére indult sukorói otthonából, amikor autója Velence és Pusztaszabolcs között megcsúszott az úton, fának ütközött, majd kigyulladt. Egy kamion sofőrje a segítségére sietett, és kiszabadította a lángoló Volkswagen Golfból a sportolót, ám a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. A jelenkor egyik legjobb beállósa 28 évet élt.

 

Kulcsár Anita tízévesen kezdett kézilabdázni, majd a nyíregyházi Kölcsey Gimnázium NB I/B-s csapatában szerepelt. Az első osztályban 1995-ben mutatkozott be a Győr játékosaként; hat esztendővel később a Cornexi együtteséhez igazolt, végül tavaly februárban Dunaújvárosba szerződött. A válogatott keretbe tizenkilenc évesen kapott először meghívót. A nemzeti csapattal 2000-ben olimpiai, 2003-ban világbajnoki ezüstérmet szerzett, az Európa-bajnokságokon 2000-ben arany-, 1998-ban és 2004-ben bronzérmet vehetett át. Halálhírét az egész magyar kézilabda-társadalom döbbenten fogadta.

Szentes, 2005. 01. 24.

.