Vége a vakációnak!

 Központi tanévnyitó a Klauzálban

 

Már második esztendeje rendeznek központi tanévnyitó ünnepséget Szentesen. A 2004/2005-ös tanévet a Klauzál Gábor Általános Iskolában rendezték meg 2004. augusztus 30-án.

 

 

 

 

Ebben az évben ünnepli az iskola fennállásának 20. évfordulóját, mely ünnepi hangulat végig kíséri majd az egész tanévet, és számos rendezvényt rendeznek az ünnep alkalmából. 1984-ben nyitotta meg kapuját a sokak által csak "Piros iskolának" nevezett suli. Anno a városvezetése úgy döntött, hogy a hatalmas iskolai zsúfoltságot egy iskola megépítésével kívánja csillapítani. Ebben az időben közel 700 gyermek járt az iskolába. Ez a hatalmas gyermeklétszám próbára tett tanárt és iskolát is, de az idő csak telt és telt, míg elérkezett 2004. Mára igen csak nagy problémát jelent a fogyatkozó gyermeklétszám, és ha e téren valami javulni is fog, akkor az csak 7-8 év múlva jelentkezik a padokban.

 

 

Az ünnepségen az iskola elsőseit és a város többi iskolájának vezetőit köszöntötte Szirbik Imre polgármester az új tanév alkalmából.

 

 

A nagyobbak könyvjelzőt ajándékoztak a leendő iskolatársaiknak.

 

 

 

A tanév kezdetekor minden oktatási intézmény ajándékul kapja az elmúlt esztendő folyamán kiadott szentesi vonatkozású könyveket, albumokat, kiadványokat amelyeket Szűcs Lajos alpolgármestertől vehettek át.

Az idei ajándékcsomagban Labádi Lajos: Szentes története évszámokban című könyvet és a Szentes albumot vehették át

 

 

Szentes, 2004. 09. 01.

.