Sportbemutatók és Kosár Show    

 VI. Szent István Napok - Augusztus 21.

 

 

 

A Szent István Napok második napján délelőtt a fiataloké volt a tér ahol Szentesen először mutatkozhatott be a Street Ball.

 

 

Az utcai kosárlabda nagy előnye, hogy egy kosár kell hozzá. Kétszer 3 fős csapatok játsszák.

 

 

 

Az Ifjúsági Ház mellett található aszfaltos pályán bemutató és kedvcsináló tornát rendeztek amatőr csapatoknak ezen a délelőttön.

 

 

 

Délután más sportágak mutatkoztak be a színpadon és annak környezetében. Mivel a tánc inkább sport, mint művészet, így táncbemutatók színesítették a délutánt.

 

 

 

 

 

 

 

A triálos kerékpárosoknak nem volt akadály egy kis lépcső, vagy egy halom raklap, mert könnyedén mászták meg azokat.

 

   

 

A fiatalok körében egy új sport kezd divattá válni, amihez nem kell igazán sok és drága felszerelés. Ez a sport a Footbag. A közhiedelemmel ellentétben ez a kis labda nem babot rejt magában, tehát nem babzsákot rugdosnak a fiatalok, hanem a labdában akvárium kavics található.

A lényeg, hogy minél fifikásabban rúgja az égbe az ember a labdát, de azt még bonyolultabban kapja el lábbal, talppal, cipőorral, sarokkal.

 

 

 

A bemutatókat követte Gergely Gábor és csapatának kosár show-ja. GEGE ruganyosságával és zsákoló tudásával már elkápráztatta a budapesti Sportaréna közönségét is, ahol második helyezést ért el a nemzetközi Zsákoló Show-n.

 

 

 

 

A sport nap végén már csak egy kis tereprendezés volt hátra, hogy átadják a teret egy kis játékra a fúvószenekaroknak, hogy kezdetét vegye a Fúvószenekari Találkozó.

Szentes, 2004. 08. 25.

 

.