MEGÉRKEZTEK A ST. JUPÁTOSOK

 

Valkai Zsolt,              Csendes Zoltán,           Vincze Mihály,              Fabulya Pál,              Dömsödi Gábor

 

4100 km megtétele után megérkeztek Szentesre a St. Jupát SE kerékpárosai. A fiúk 2004. július 24-én indultak el az eddigi legnagyobb túrájukra, Görögországba az Athéni Olimpiára.

 

 Így indultak...

Teljes felszereléssel és néhány kiló plusszal 2004. július 24-én indultak el Szegvár felé ...

 

 ... így érkeztek !

... és 2004. augusztus 29-én Vásárhely felől érkeztek meg jó pár kiló mínusszal.

 

 

 

A derekegyházi útelágazástól már nem kellett egyedül tekerniük a srácoknak, mert már ott várták csapattársak, és rendőri felvezetéssel közösen gurultak át a képzeletbeli célegyenesen a Dózsa-háznál, ahol ismerősök, barátok, családtagok és érdeklődők várták az Athénból érkezőket.

 

 

 

A gyors puszik után jöttek is a kérdések, égtek a diktafonok, csattogtak a vakuk, hogy megörökítsék ezt a pillanatot. Útjuk során szinte végig kegyébe fogadta a kis csapatot az időjárás (három napot kivéve), mert végig napsütésben tekertek. Elsőként Horvátországot célozták meg, utána Olaszországba kompoztak, és ezek után érkeztek el a cél országba Görögországba. Itt egy kisebb kerülővel körbe kerülték Korfut, majd a görög tekerést egy 1700 méteres hágó meghódításával kezdték. Ezen a szakaszon jó hogy a nyeregben ültek, mert két fiatalnál, nagy szerepet játszott a betegségük visszatartásában, de mint ahogy a hágót, úgy a vírust is gyorsan legyőzték.

 

A hangos beszámolót ITT hallgathatják meg!

 

 

Athénban három napot tartózkodtak, ahol összefutottak (véletlen) Cseuz Lászlóval, aki szintén kerékpárral ment ki az olimpiára. Visszafele egy kis útvonal módosítással szinte egyenesen tekertek haza. A célba érkezéskor 4099,9 km-t mutatott a kilométeróra amikor megnéztük az össz utat, és mindezt 221 óra 46 perc nyeregbentöltött idő alatt tekerték le.

 

 

A Dózsa-házi köszöntés után a fiúk lelátogattak a strandra, ahol már élőben nézhették végig a vízilabda döntő eredményhirdetését, és furcsa érzés keringte őket körül, mert a kivetítőn láthatták viszont azokat a helyszíneket belülről, amiket kint tartózkodásuk ideje alatt körbetekertek.

 

 

 

Amíg a srácok pihentek, addig az érdeklődő kíváncsi szemek körbejárták a gépeket, és

elismerőleg gratuláltak a teljesítményhez.

Szentes, 2004. 08. 30.

 

 

 

 

 

 

 

.