Programelőzetes a hétvégékre

 Szabadtéri nyári esték  (összefoglaló)

 

A 2004-es nyár egyik újdonsága, hogy szabadtéri színházi esték szerveződnek Szentesen.

Ezen a hétvégén indul az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadon a Művelődési Központ által szervezett nyári színházi esték. Elsőként 2004. július 9-én (pénteken) 21 órakor C. Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiát tekinthetjük meg.

 

A darab rövid tartalma: Chioggiában a szeles tengerparton két ház áll egymással szemben A férfiak a tengeren halásznak napokig. Feleségeik, lányaik, szeretőik csipkeveréssel keresnek egy kis pénzt és ha az időjárás engedi a házuk előtt a szabadban dolgoznak. Egy alkalmi munkákból élő fiatal legény megkínálja őket sülttőkkel és az egyik ház hölgylakói elfogadják. A másik ház hölgylakói viszont nem, sőt...! Golfioni immár klasszikussá vált vígjátékában mesterien ábrázolja az emberi kicsinyességet, összeférhetetlenséget, féltékenységet. Három felvonás alatt nagyokat kacaghatunk és szórakozhatunk rajtuk, a végén pedig szentül meg leszünk győződve arról, hogy MI AZTÁN NEM ILYENEK VAGYUNK, SŐT...!

 

Az Ifjúsági Parkban következőleg 2004. július 30.-án, péntek tapsolhatunk Kopeczky László: Don Juan utolsó kalandja című előadásnak, mely 20 óra 30 perckor kezdődik. Mindkét rendezvény ingyenesen tekinthető meg.


A  "Tükör" Szentes Kulturális Életéért Alapítvány  eddig két előadását bonyolította le az öt nyári szabadtéri rendezvényéből, melyeket a Városháza udvara ad otthont.. A soron következő színházi est során 2004. július 10-én a műsorkínálat ezúttal a jazzkedvelőket célozza meg.

 

Matthew Mitchell

Este 8-kor a Plasmapress nevezetű szentesi zenekar lép színpadra. 9-kor szóló akusztikus gitármuzsikát hallhatnak az érdeklődők. Fél 10 magasságában következik majd a Matthew Mitchell Trió.

Ennek a koncertnek a különlegessége a vibrafonos Szaniszló Richárd bemutatkozása lesz.

A negyedik színházi esten (2004. július 17-én) a HMG. Drámai tagozatának előadását, majd végezetül július 24-én Sóska és Sültkrumpli című komédiát tekinthetjük meg a Városháza udvarán felállított szabadtéri színházban. Jegyek elővételben a Polgármesteri Hivatal portáján vásárolhatók!

Szentes, 2004. 07. 08.

.