Nappali otthon pszichiátriai-fogyatékos embereknek

 

A megyében elsőként Szentesen létesült közösségi pszichiátriai nappali ellátó egység, amelynek kialakítására 19 millió forintot nyert a Gondozási Központ.

 

 

 

A 2004. június 28-án átadott intézmény megvalósulásának kezdete 2002. decemberében indult, amikor is a képviselő-testület (153/2002. (XII.06.) KT sz. határozatában) a pályázat benyújtásához támogató állásfoglalás adott, amelyben biztosította a pályázathoz szükséges saját erő biztosításaként a Szentes, Munkás u. 54. sz. alatti közművesített ingatlant. Törőcsik Zoltán, ezen terület önkormányzati képviselője hívta fel a figyelmet az épületre, és annak hasznosítására, amellyel foltozni tudnak a szociális háló.

 

 

 

Szebelédi Anna a Gondozási Központ igazgatója és Hódi József általános igazgató helyettese és csapata ezek után benyújtotta pályázatát, amely sikert hozott és nyertek 19 millió forintot az épület felújítására, átalakítására.

A Munkás utca 54. sz. alatti ingatlan volt már gépműhely, de a Damjanich iskola diákjai is szép számmal tanultak a falai között.

Az átadó ünnepségen Szebelédi Anna mutatta be az intézmény leendő munkatársait: Márkus Krisztinát, aki az intézmény szakmai vezetője, Boros Évát és Nagyiván Lajosnét, akik július első napjaitól huszonöt felnőtt gondozásra szoruló, a város különböző területeiről bejáró férfi és nő ellátását végzik majd a nap nyolc órájában.

 

Dr. Pappné Deák Éva egy vérnyomásmérőt adományozott az új intézménynek támogatásul!

 

A 330 négyzetméter hasznos alapterületű klub eleinte kulturális programokat kíván a bejáróknak nyújtani. Amikor már teljesen tisztában lesznek az igényekkel, megismerik a gondozottak egyéni képességeit, a foglalkoztatásra is rátérnek annak érdekében, hogy könnyebb legyen a beilleszkedésük a társadalomba.

Az épület felújítása mellett egy mikobuszt is vásároltak, amely segít a betegek szállításában. E célból a 19 millió forintot a Gondozási Központ saját költségvetési keretéből megtoldotta, hogy igazán komfortos legyen a betegek ellátása, szállítása.

Szentes, 2004. 07. 02.

.