TAPOSSA LAPOSRA!

 

Az Önök segítségével 2003-ban a meglevő szelektívhulladék gyűjtőszigeteken 2,9 t műanyag, 9,1 t papír, 2,8 t színes üveg és 4 t fehérüveg gyűlt össze.

 

 

A Városellátó Intézmény 2004. május elején 6 db új szelektív hulladékgyűjtő szigetet telepített a városunk alábbi pontjaira: Damjanich - Dózsa Gy. u. sarkon, Vásárhelyi út - Béke u. sarkon, Farkas A. - Árpád u. sarkon, Új u. - József A. u. sarkon, valamint a Kossuth u. 17. sz. társasház mellett és a Horváth M. u. 1-3-5. sz. társasház mellett, mely 6 db gyűjtőszigetből 4 db beszerzése pályázati támogatás segítségével, 2 db pedig a szelektív hulladékgyűjtés 2003. évi bevételeiből valósult meg.

 

A gyűjtő szigeteken található 4 db konténerbe a feliratoknak megfelelően műanyag (flakonok, fólia, reklámtáska stb.), papír (újságpapír, kartonpapír), színes- és fehérüveg gyűjthető.

 

 

 

Ha visszaemlékezünk, hogy az első ilyen sziget telepítésekor a  Társalgó  fórumba sokan megírták véleményüket a szelektív gyűjtésről és javaslatokat tettek annak továbbfejlesztésére. Kellemes meglepetés volt látni, hogy az ott leírtakat megfogadták az intézmény vezetői és a TAPOSSA LAPOSRA szlogent, (amit Győrben látott egy olvasónk) ők is feltüntették a szemétgyűjtőkön.

 

 

Az intézmény dolgozói egyébként kérik, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot lehetőleg tisztán, élelmiszermentesen, a műanyag üdítős palackot összetaposva dobják a gyűjtő konténerbe.

A konténereket a Városellátó Intézmény hulladékgyűjtő járművei ürítik hulladék-fajtánként külön, járatszerűen, és a szelektív hulladékot a Szentes-Berki Regionális Hulladéklerakó Telepen válogató-átmeneti tárolóban gyűjtik, majd bálázás válogatás után továbbhasznosításra értékesítik.

 

Mindenki érdeke, hogy a szelektív gyűjtőszigetek rendszeres használatával csökkentsük a kukába kerülő újrahasznosítható anyagok mennyiségét és ezzel mindenki segíti a szelektív hulladékgyűjtés bevezetését és annak elterjedését.

Szentes, 2004. 05. 07.

.