EURÓPA MAJÁLIS

2004. május 1.

 

 

Május elsején délelőtt 10 órakor vette kezdetét az Európa Majális a Kossuth téren. Sokan állapították meg azt, hogy végre a Kossuth tér betölti azt a szerepet, amit vártak tőle, hogy egy egész napos rendezvénynek szolgáljon helyszínéül.

 

 

 

Elsőként modern táncbemutatókat láthattunk az Akrobat táncstúdió több korosztályának előadásában.

 

 

 

Amikor jól kiizzadták magukat a hölgyek a színpadon, jött a PEZ bohóc, aki a napi édességadagról gondoskodott és garantálta, hogy nem marad cukor nélkül aki végignézi előadását.

 

 

 

A téren található toalett tetején lévő kis sziget adott helyt az Európai Gyermekszigetnek. Itt festhettek rajzolhattak a gyerekek, de aki bátor volt, az felvállalhatta a papír szerepét is, és arcára csodálatos arcfestést varázsoltak az ügyes felnőtt kezek.

 

 

 

 

 

 

 

A tér különböző részein sorra következtek a programok, és a Hajdú Lajos utcai kézműves kavalkádhoz átvezető sétány adta a helyt az Európai Ízek utcájának. Sajnos itt csak csodálni lehetett a különböző európai nemzetek ételeit, de aki a magyar ízekre volt kíváncsi az viszont (picit arany áron) marhapörköltet vásárolhatott a magyar sátorban.

 

 

 

   

 

 

 

A szentesi kézművesek sem maradtak ki a majálisi rendezvényből, ahol a kézműves kavalkádon a Művészetek utcájában be is mutatták az általuk készített termékeket. Volt itt népi festésű dísztárgy, fekete kerámia és mázas cserépedény.

 

 

 

Miközben a szülők válogattak a hasznos ajándék-, használati- és dísztárgyak között, addig a nagyszínpadon a Grimm-Busz színház műsorát láthatták a gyerekek.

 

 

A délelőtti programok gyorsan tovaszálltak és délután jöttek a művészeti bemutatók, ahol felléptek a testvérvárosokból érkezett művészeti csoportok.

 

 

 

Szentes testvérvárosai között fellépett Újszentes néptánccsoportja és a Sankt Augustin-i ifjúsági fúvósegyüttes.

 

 

 

 

 

 

A kulturális bemutatókat a topolyai Cirkalom táncegyüttes zárta.

 

 

 

 

A bemutatókért Szűcs Lajos alpolgármester mondott köszönetet a csoportoknak és vezetőiknek.

 

 

 

Sokan várták Éles István műsorát, aki testedzésként megmozgatta a téren tartózkodók rekeszizmait.

 

 

 

Az esti koncertek kezdete előtt a nagyszínpadon technikai szünetet kellett tartani, de addig sem maradtak program nélkül a kilátogatók. A szökőkút előtt ír táncházat tartottak Aranyi Erzsébet és Molnár Zsolt vezetésével.

 

 

 

Amint elkészültek a technikusok a nagyszínpad behangosításával máris folytatódott a program tovább. De még mielőtt az első előadó a színpadra lépett volna, azelőtt egy ifjú tehetséges mixer Ludányi István tartott bemutatót.

 

Ahogy ment le a  nap sugara úgy fokozódott a zene ritmusa és tüzessége a színpadon. Három testvér és Seres Formáció pengette a talpalávalót több mint 40 percen keresztül.

 

 

A koncertjükön nemcsak a Petőfi Sándor Általános Iskola énekara működött közre, hanem a legidősebb testvér Seres Antal tanítványai is, és így több mint tíz gitár pendült meg egyszerre a Kossuth téri nagyszínpadon.

 

 

 

   

 

 

Az est hátralévő részében a fiataloknak kedveztek a szervezők mert elsőként az UNISEX együttest hívták meg egy rövid koncertre.

 

 

 

 

Másodiknak Tunyogi Orsi lépett fel, aki közösen éneket és táncolt a gyerekekkel

 

 

 

A 2004. évi majális végén pedig a BON-BON együttes énekelte a mikrofonba, hogy "Én nem vagyok James, és nem vagyok Bond".

 

 

 

 

 

 

A Bon Bon koncerttel zárult a 2004. évi majális és jönnek a hétköznapok, majd egy év múlva újra ugyanitt találkozhatunk a majális keretében és akkor ünnepelhetjük az Európai Unióban eltöltött első esztendőnket.

Szentes, 2004. 05. 06.

 

.