„Lépjünk tisztán az Európai Unióba!”

 

Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége „Lépjünk tisztán az Európai Unióba!” jelszóval országos környezettisztító napot hirdetett 2004. április 3-ra.

 

 

 Az egészséges és tiszta természeti környezet valamennyiünk közügye, melynek megteremtésében és megóvásában a vadászszervezetek szeretnének élen járni. Ezért mozgósították azon szervezeteket, melyek munkájukkal közvetlenül kapcsolódnak a természethez, a vidék képének formáláshoz (vadászatra jogosultak, nemzeti parkok, erdészeti részvénytársaságok, önkormányzatok, iskolák és más civil szervezetek) hogy csatlakozzanak meghirdetett programjukhoz és tisztítsák meg a környezetidegen anyagoktól a biológiailag is megújuló tavaszi természetet.

 

 

 

Országszerte a Vadászkamara és a Vadászszövetség megyei szervezetei koordinálták az akciót, és közvetlenül a helyszínen pedig a vadászatra jogosultak voltak az irányítók.

A Környezettisztító Akciónap (2004. április 3.) során a szentesi vadásztársaságok (Új Barázda, Hubertus, Pankotai Agrár Rt.) gondozásba vették a Szentest és Kunszentmártont összekötő 45-ös főutat, és összegyűjtötték az eldobált környezetidegen anyagokat (azaz szemetet)! A megyehatártól a városhatárig kívánták összegyűjteni a hulladékot, de a hatalmas mennyiséget ezen a napon nem tudták begyűjteni, de hamarosan tovább folytatják, és amit elvállaltak, azt véghez is viszik.

Szentes, 2004. 04. 05.

.