Aki elolvassa az alábbi cikket, -- hogy 22 góllal többet lőtt a Szentes az egri lányoknál -- az talán túl kicsinek gondolja a fenti képen látható fitos nózit. Mivel a gólok számát nincs módunkban csökkenteni, ezért az orrt hosszabbítottuk meg az arányokat figyelembe véve. (Vidd rá az egér mutatóját a képre!)

 

 

 

Ha valaki kilátogatott 2004. április 26-ai szép tavaszi napon a ligeti uszodába kora délután, akkor nyugodtan megállapíthatta, hogy megerőltetés nélkül jutott a női vízilabda OB I-ben az elődöntőbe a Hungerit-Szentesi VK. Szremkóék az Eger ellen dupla győzelemmel kvalifikálták magukat a legjobb négy közé.

Hungerit-Szentesi VK - Egri VK 11-2 (4-0, 2-0, 2-1, 3-1)

 

 

Ahhoz képest, hogy a bajnoki elődöntőbe jutás volt a tét, amolyan edzőmeccs jellege volt a találkozónak. A két gárda között hatalmas volt a különbség, pedig a házigazdák nem is játszottak jól. A zónával nem volt különösebb gond, azt a feladatot, hogy centerben Rónaszéki ne kapjon labdát, jól oldották meg, viszont a helyzetkihasználásba bőven csúsztak hibák. Ebben nem csak a fiatalok „jeleskedtek", hanem a rutinosabbak is.

 

Egri VK - Hungerit-Szentesi VK 2-15 (0-4, 1-2, 0-4, 1-5)

A pályaválasztói jogot feladva, az Eger a „visszavágót" is a ligeti uszodában játszotta.

 

 

 

A két találkozó között mindössze másfél órát pihentek a csapatok. A hevesieknek nem ezen múlt az elődöntőbe jutásuk, a zónáról szoros emberfogásra váltó Szentes klasszisokkal nagyobb játékerőt képviselt. Még az ifisták is, akik szintén megszórták a pályaválasztó vendégeket.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2:0 a Szentes javára.

Az elődöntőben a szentesiek a Vasassal három győzelemig tartó párharcot vívnak.

Szentes, 2004. 04. 27.

.