Baleset a Posta előtt

Motoros vs. kerékpár

 

2004. április 15-én a déli órákban közlekedési baleset történt Szentes belvárosában a Posta előtt, ahol egy motoros kerékpárost ütött el.

 

 

Mondhatnánk, hogy már megint egy motoros száguldozott a városközpontban, de ennél az esetnél más történt. A postával szembeni oldalról egy kerékpáros akart kikanyarodni a Luther tér felé a parkoló autók közül. Ebben már sejteni lehet, hogy milyen körülmények között kíván becsatlakozni a forgalomba a kerékpáros, de újabb kérdés merül fel, hogy miért is parkolnak ott autók, amikor ott buszmegálló öblözet van, és jóval arrább van a kijelölt parkolóhely. A motoros és a biciklis találkozása nem kellő körültekintés miatt történt, de ha ott nem parkolnak szabálytalanul az autók meg lett volna az esélye, hogy kikerülje a motoros fiú az eléguruló hölgyet. Ugyanez a helyzet a posta másik oldalán ahol szintén nem hagynak helyet a buszmegálló és az első parkolóhely között az utók.

Volt olyan eset is amikor szóvá tette valaki az autósnak, hogy miért nem áll picivel hátrébb, és még az autós fenyegetőzött, hogy miért szól bele a másik ember. Vannak olyan személygépkocsi tulajdonosok, akik szinte a pénztárnál kívánnak megállni amikor egy üzlet előtt leparkolnak.

 

 

 

De visszatérve az esethez, a motornak közel 18 méteres féknyoma volt az ütközés előtt, és miután ő is elesett a motorja az oldalán és kipufogón csúszott 32,5 métert.

A balesetben mindketten megsérültek, amit a elsőként a helyszínen, majd a baleseti osztályon láttak el.

 

Konklúzió: Nemcsak a gyalogátkelőhelyek előtt kellene szankcionálni a tiltott parkolást, hanem a buszmegállók környezetében is. Ha naponta végigsétál valaki a Kossuth utcán, akkor láthat olyan esetet is, amikor alig tud beállni a busz a megállójába, mert szinte ott is parkolnak.

Szentes, 2004. 04. 15.

.