A világra szóló kiállítás

      Utazás 2004     

27. NEMZETKÖZI IDEGENFORGALMI KIÁLLÍTÁS

 

 

Az elmúlt hétvégén (2004. március 19-21.) rendezték meg Budapesten a Hungexpo területén az UTAZÁS 2004 - "A világra szóló kiállítás" elnevezésű idegenforgalmi szakkiállítást.

Az elmúlt egy-két évben világszerte visszaesett az idegenforgalom, de ahogy azt a közvélemény-kutatások is alátámasztják, az utazás továbbra is az emberek vágyai és tervei között az első helyen szerepel, sőt az elkövetkező néhány évben az utazási kedv jelentős növekedése várható hazánkban. Ezt a tendenciát erősítik az EU csatlakozás valószínűsíthető hatásai is: az emelkedő fizetőképes kereslet?, az átjárható határok és az adminisztratív kötöttségek csökkenése.

Az UTAZÁS kiállítás minőségi kommunikációs eszköz, mely segít személyes kapcsolatot teremteni az utazni vágyó nagyközönség, a szakma és a kiállítók között. Ezen a turisztikai seregszemlén Szentes és Csongrád közösen ajánlották önmagukat és mutatkoztak mind a belföldi, mind a külföldi turizmus képviselőinek.

A kiállítás vezető témája a gyógy- és egészségturizmus volt, de a látványfürdők iránt is sokan érdeklődtek.

 

 

 

Csongrád standja egy jelképes boros pincét jelenített meg, míg Szentes egy új bannerrel (instaláció, dekoráció) vett részt amely összhangban volt az erre az alkalomra készített új egészségturizmust népszerűsítő és városismertető kiadvánnyal.

 

 

 

Boros Szilvia idegenforgalmi referens kérdésünkre elmondta, hogy az elmúlt esztendőhöz képest egy új fiatalosabb, lendületesebb megjelenést kívántak megvalósítani a stand dekorációjában, amely elnyerte a szakma és a látogatók tetszését is.

Szentes kincse a termálvíz, amit a közeljövőben sikerülhet úgy kihasználni, hogy azt a gyógyászat és a termál- és élményfürdői turizmus megkívánja, de az ezirányú marketing tevékenységet már el kell kezdeni, és addig is Szentes és környékének természeti értékei kellemes pihenést nyújthat a városunkba látogatóknak.

 

   

 A kiadvány oldalaira kattintva kinagyíthatók!

Szentes, 2004. 03. 23.

 

.