Közös tavaszi nagytakarítás Szentesen

 

A fenti tábla egy ifjú művész alkotása, ami igencsak "nagy port kavart", de most sikerült tenni annak érdekében, hogy egy plusz piros vonal rákerüljön erre az alkotásra. Remélhetőleg ez nem rondítja el azt, sőt. És, hogy miként sikerült ezt elérni? Ez annak köszönhető, hogy 2004. március 5-6-ra közös tavaszi nagytakarításra invitált mindenkit a város vezetése. Ennek érdekében kérték a gyerekeket, kamaszokat és fiatalokat, a fiatalos idősebbeket, a szülőket és nagyszülőket, az iskolákat, sportköröket, a civil szervezeteket, intézményeket, vállalkozásokat, gazdasági társaságokat, hogy városunk utcáit, tereit szabadítsák meg a télen sötétben, sárban megragadt szeméttől.

 

 

 

Szinte mindegyik iskola csatlakozott a kezdeményezéshez és az iskola környezetében összegyűjtötték neilon zsákokba a szemetet. A Klauzál Gábor Általános Iskola a rendhagyó szombati tanítást egy kis szemétgyűjtéssel zárta, ami azt jelentette, hogy az Apponyi tértől a Sportcsarnokig több száz gyerek kapkodta össze szemetet.

 

 

Ennek az akciónak nemcsak a szemétszedés volt köszönhető, hanem felhívta a fiatalok figyelmét, hogyha a szemétgyűjtők mellé dobják el a feleslegessé vált dolgaikat, akkor "a rest kétszer fárad!"

 

 

 

A tisztaság felügyelete a Közterület-felügyelők feladata, amit most ezen akció során azzal tetéztek hogy maguk is hadirendbe álltak, és a városból kivezető Magyartési út mellett (jobbról-balról 5-5méterre) gyűjtötték a szemetet. Találtak itt sok limlomot, de zsákokban kidobott dögök is felbukkantak, amit a Gyepmester elszállított.

 

 

 

Remélhetőleg sikerült felhívni a lakosok figyelmét, hogy ha szemetelünk, akkor magunk alá szemetelünk, és ha azt összegyűjtjük, akkor azt magunkért gyűjtjük. Vegyük figyelembe, hogy aki látogatóba jön Szentesre, az nem hoz szemetet, de ha odafigyelünk, akkor közös munkánk eredményeként Szentest olyanná varázsolhatjuk, ahol továbbra is jól érezzük magunkat: tisztává, virágossá, vidámmá.

Szentes, 2004. 03. 08.

.