Sporttörténet-könyvben-képen-neten

V. Helytörténeti vetélkedő

 

A Városi Gyermekkönyvtárban Szűcs Lajos alpolgármester úr, -a Megyei Oktatási Bizottság elnöke, a Megyei Közművelődési Kuratórium elnöke, az Ifjúsági és Sportbizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja- nyitotta meg közel 100 vendég előtt azt a sporttörténeti vetélkedőt, melyet a Koszta József Múzeummal és a TEAM Számítástechnikával közösen rendeztek a 10-14 éves korú gyerekeknek.

 

 

 

Az előzetes feladatok sikeres megoldása után három helyszínen folytatódott a verseny. Az öt tagú csapatokból két versenyző feladatlapot oldott meg a gyermekkönyvtárban, másik kettőnek a múzeumban kellett helyt állnia és egy fiatalnak a TEAM-ben kellett internet segítségével megoldani egy másik feladatlapot.

Ebben az évben meghívott jeles sportszemélyiségek is segítettek a gyerekeknek. Takács László, Kádár József és Boros István élvezetes előadásaival megelevenedett a régebbi korszakok és napjaink sportélete. Dr. Szabó János József igazgató úr vezetésével időutazáson vettek részt a diákok, és a 2500 évvel ezelőtti fegyverekkel ismerkedtek meg. Ezek fejlettebb változatai ma is szereplői az olimpiáknak.

 

 

 

A TEAM Számítástechnika tantermében a korszerű ismeretszerzés eszközei segítették Tímár Ferenc tanár úr vezetésével a munkát.

 

 

 

A Gyermekkönyvtár feladatlapját ITT, a Team Számítástechnika feladatlapja ITT, a Koszta József Múzeum sport totója ITT tekinthető meg!

 

A Gyermekkönyvtárban sem unatkozott senki, hiszen a versenyzőknek feladatlapot kellett kitölteni, melyhez egyaránt hasznlhatták a könyvtárban lévő könyveket, de a számítógépeket is. A 2 órás verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:

 

 A részletesebb végeredményt ITT lehet megtekinteni!

Szentes, 2004. 03. 30.

.