Pálcát törtek a csemeték felett, ill. csemetékből!

 

 

 

Szomorúan tapasztalhattuk, hogy a napokban egyre több facsemete esik a tavasz áldozatának.

Még az elmúlt az elmúlt év tavaszán elkezdték azt a közel 400 kisfa kiültetését, amely révén még zöldebb, fásabb és a rózsatöveknek köszönhetően virágosabb lesz városunk.

Az elmúlt hetek szomorú tapasztalata, hogy a Csongrádi út elején a sportpálya mellett először csak a fákat tartó karókat tördelték el, majd ahogy az elfogyott úgy következtek a facsemeték. Itt összesen 6 darabnak törték derékba a karrierjét. Újságunknak Baloghné Berezvai Csilla az Önkormányzat kertészeti referense elmondta, hogy nem csak itt történtek rongálások, hanem a Csongrádi úti körforgalomnál is, ahol szintén 6 fa vált ügyes kezek martalékává, azaz ellopták.

 

 

 

Az eddigi felmérések szerint a 12 fa és a temérdek karó pótlása csaknem 70 ezer forintjába kerül a hivatalnak. A következő napokban pótolják a hiányt, de ha tovább folytatódik a fatördelés, akkor ez igencsak szélmalomharccá alakul.

Elgondolkodhatunk azon, hogy ki ill. kik lehetnek a tettesek! Érdekes, hogy a város más területére is ültettek fákat, de ott mindenhol megvannak a csemeték, sőt hamarosan kipattannak a rügyeik. Érdekes, hogy a Csongrádi út ezen szakasza pont egybeesik egy "csordajárással", akik dalolva, és talán erejüket így fitogtatva próbálnak nagyok lenni.

Szentes, 2004. 03. 19.

.