2004. MÁRCIUS                              

  

01-03.

17.30 órakor

Némó nyomában

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 100 perc

Rendezte: Andrew Stanton   Főszereplő: Pizsi, Némó

 

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét...


01-03.

20.00 órakor

Kontroll

 

 

színes magyarul beszélő magyar játékfilm, 102 perc

Rendezte: Antal Nimród   Főszereplő: Csányi Sándor, Mucsi Zoltán, Badár Sándor

 

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető. Szofiról, - Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret. A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet...


04-10.

16.30 és 20.00 órakor

A Gyűrűk Ura -A király visszatér-

 

 

színes magyarul beszélő amerikai-új-zélandi fantasztikus kalandfilm, 201 perc

Rendezte: Peter Jackson   Főszereplő: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen

 

A történet a befejezéséhez közeledik. Főszereplői útjuk végére érnek: de mielőtt megtudják, hogy sorsuk jóra vagy rosszra fordul-e, még várnak rájuk életük legnagyobb csatái. Gandalf a rohani Theoden király segítségével igyekszik harcra bíztatni Gondor urait. Szauron ostrom alá veszi Minas Tirthet, hogy végképp eltörölje a föld színéről az emberi fajt. Sosem hiányzott még ennyire a Király erős keze. Aragorn végre válaszol a hívásra, a kard összeforr, kirepül hüvelyéből, és harcba száll a hatalmas túlerő ellen.
Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni. A Gyűrűhordozó és hű barátja (vagyis Frodó és Samu) a Végzet hegyének borzasztó útjait járja. De minél közelebb kerül céljához, annál jobban húzza a Gyűrű szörnyű súlya.
A világ fölé boruló árnyék egyre nagyobb és egyre hidegebb...


11-17.

17.30 órakor

Good bye, Lenin!

 

 

színes német vígjáték, 118 perc

Rendezte: Wolfgang Becker   Főszereplő: Daniel Brühl, Katrin Saß

 

1989 ősze: az NDK összeomlása visszafordíthatatlan.
A fal lebontása előtt röviddel Kernerné egy kelet-berlini utcán szívinfarktust kap, és kómába esik, ezáltal a kapitalizmus diadalmenetét átalussza. Mire 1990 nyarán magához tér, Kelet-Berlinre rá sem lehet ismerni.
Fia, Alex attól fél, hogy mamája túlságosan felizgatja magát a változások láttán, és egy újabb rohamot már nem élne túl. Úgy dönt hogy az ágyhoz kötött asszonynak a hálószobában visszaállítja az egykori NDK-t. De mit tehet Alex, ha a feladat Kernerné meglepően gyors gyógyulása miatt egyre nehezebb? Ha a keletnémet termékek mindinkább eltűnnek a boltokból? Ha a mama híradót akar nézni? Ha a szemben lévő ház falán Coca Cola plakát jelenik meg? És ha mama sétálni indulna...


11-17.

20.00 órakor

A medál

 

 

színes feliratos hongkongi-amerikai akció-vígjáték, 88 perc

Rendezte: Gordon Chan   Főszereplő: Jackie Chan, Claire Forlani

 

Eddie Yang hongkongi nyomozó (Jackie Chan) egy Interpol-akcióban vesz részt, melynek célja Európa egyik legkegyetlenebb bűnözőjének kézre kerítése. A titkos akciót egy túlbuzgó ügynök, Arthur Watson (Lee Evans) vezeti, és mialatt ô és csapata egy buddhista templomba indul letartóztatni Snakeheadet (Julian Sands), Eddie hátra marad, hogy szemmel tartsa az utcát. Felfigyel a csatornából kiszűrődő fényre, bemászik, és egyenesen Snakehead embereibe ütközik, akik megpróbálják őt feltartóztatni. Eközben Snakehead közelebb kerül kiszemelt áldozatához: egy fiúhoz, aki ismeri a titkát annak a különleges medálnak, mely halhatatlansággal és emberfeletti hatalommal ruházza fel tulajdonosát.


18-24.

17.30 órakor

Jószomszédi iszony

 

 

színes feliratos amerikai vígjáték, 97 perc

Rendezte: Danny DeVito   Főszereplő: Ben Stiller, Drew Barrymore

 

Az Amerikai Álom valóra váltásáért folyó harcban Alex és Nancy elég jól állnak. A fiatal, energikus házaspárra fényes jövő vár, csupán egy dolog hiányzik boldogságukhoz: egy saját lakás. Márpedig király kárót találni New York Cityben sem könnyű.
Éppen ezért úgy érzik, megfogták az isten lábát, amikor ráakadnak egy elbűvölő, kétszintes, kétlakásos házra Brooklyn egyik impozáns negyedében. Minden meseszép, egy lényegtelen apróságtól eltekintve. A felső lakásban lakik valaki.


18-24.

20.00 órakor

A texasi láncfűrészes

 

 

színes feliratos amerikai horror, 98 perc

Rendezte: Marcus Nispel   Főszereplő: Jessica Biel, Jonathan Tucker

 

1973. augusztus 20-án a rendőrséget egy Isten háta mögötti tanyára vezényelték Travis megyében, Texasban. Amit Thomas Hewitt, a helyi vágóhíd egykori munkásának síri hangulatú házában találtak, az olyan vérfagyasztó volt, hogy egész Amerikát sokkolta és rémületbe ejtette. 33 megölt ember, 33 lemészárolt áldozat földi maradványait találták itt, sokak szerint minden idők legszörnyűbb, többszörös gyilkosságának helyszínén.


25-31.

17.30 órakor

Kémkölykök 3-D

 

 

színes magyarul beszélő amerikai sci-fi vígjáték, 84 perc

Rendezte: Robert Rodriguez   Főszereplő: Antonio Banderas, Carla Gugino

 

A kiskorú ügynököket, Junit (Daryl Sabara) és Carmen Cortezt (Alexa Vega), pályafutásuk legészbontóbb küldetésére vetik be: utazásra indulnak egy olyan 3D videó-játék virtuális valóságú világának belsejébe, amelyet a gonosz Játékosztó (Sylvester Stallone) kifejezetten arra tervezett, hogy a játékot játszó gyerekek agyát "beszippantsa", s így ô uralkodjon felettük.


25-31.

20.00 órakor

Bad Boys 2.

 

 

színes magyarul beszélő amerikai akciófilm, 146 perc

Rendezte: Michael Bay   Főszereplő: Will Smith, Martin Lawrence

 

A filmben egymást érik a veszélyes helyzetek és a poénok. A főszereplők véletlenül felfednek egy halálos összeesküvést: Tapia (Jordi Mollá), a könyörtelen drogbáró ellenőrzése alá akarja vonni az egész város jól jövedelmező drogkereskedelmét, nem kímélve senkit, aki az útjába kerül. Bonyolítja a helyzetet, hogy Marcus gyönyörű húga, Syd (Gabrielle Union), aki mellesleg titkos ügynök, egész véletlenül az események sűrűjébe keveredik, és igen kínos, sőt kockázatos helyzetbe hozza hőseinket.


 

 

Őze Lajos Filmszínház     6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3. Tel.: 63/312-140

 

 

           INTERNETES ÚJSÁG          

 

.