Szentesen az Önkormányzat, valamint a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár közösen rendez ünnepséget március 15-én az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére.

 

A katonai ünnepség 10 órakor kezdődik a Kossuth téren, ahol az önkormányzat Alakulatzászlót adományoz a Műszaki Dandár állományának. Az alakulatot Szirbik Imre polgármester méltatja, majd Kovács István dandártábornok mond köszöntő beszédet. Az ünnepséget a katonai alegységek díszmenete zárja.

10:45-től Juhász Ferenc honvédelmi miniszter ünnepi beszédével folytatódik a nemzeti megemlékezés. Az ünneplők koszorúkat és virágokat helyeznek el Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobránál. Közreműködik – többek között – a Hegedős Együttes és a Magyar Honvédség katonazenekara és a Honvéd Táncszínház.

 

Hajnali 3 órától 18 óráig 15 órás ünnepi kerékpározást rendeznek a Damjanich János Tagiskolában és környékén. 18.30-tól Ünnepség és koszorúzás lesz a Damjanich emlékparkban, majd fáklyás felvonulás a Damjanich János Tagiskolában.

 

9-17 óráig IV. Open Aerobic és Sportnap – hogy a nap a sport, a szórakozás és az egészség jegyében is teljen a Városi Sportcsarnokban.

Szentes, 2004. 03. 15.

.