Bűnjel után kutattak,

amit kamatostul meg is találtak

 

A rendőrség már többször kérte a szentesi tűzoltókat, hogy egy-egy Kurca szakaszt vizsgáljanak át, mert feltehetőleg olyan bűnjelet rejthet a víz, amely fényt deríthet más cselekedetekre, vagy azokat igazolhatja. Így történt ez most is 2004. március 30-án is, amikor egy sárga színű kerékpárváz után nyomoztak.

 

 

A siker érdekében igen nagy területet vizsgált át a búvár lánglovag, és elő is került a drótszamár váza. Ennyivel azért nem elégedtek meg, hanem a Művelődési Ház mögötti kerékpárúti Kurca hídtól a Csongrádi úti hídig átfésülték a medret. Több lom került így felszínre, és jött a kamat is, ami még két kerékpár, egy díszkuka és az Erzsébet téri park díszkerítésének 1 méteres darabjaként jelentkezett.

 

 

 

Sajnos az elmúlt nyáron a Kurcába hajított öntöző automatika nem akadt horogra, de megannyi más igen. Volt köztük autóülés, dísztárcsa, terelőoszlop, centrifuga és az Ifjúsági Ház mellett található téren lévő ugrató (jump), amit fiatalok készítettek a maguk szórakoztatása érdekében.

 

 

 

A víz még elég sok mindent rejt, többek között megannyi üres üveget és poharat, de most a nagyobb tárgyakat  sikerült kiemelni a két híd között.

Szentes, 2004. 03. 31.

.