"Tejes útzár" félpályán

Egyhetes demonstráció a vásárhelyi úton ...

 

Hétfőtől két hétig országszerte félpályás útlezárásra készülnek a tej-, sertés- és baromfitermelők. Csongrád megyében öt helyen, Szentesnél, Makónál, Szeged és Vásárhely között, valamint a nagylaki határátkelőhely előtt demonstrálnak a gazdák.

 

 

A tejtermelők elégedetlenek az agrártárca által pénteken (2004. február 13.) felajánlott 68 forintos literenkénti felvásárlási irányárral, ezért nem fújták le a mától (2004. február 16.) a bejelentések szerint két héten át tartó demonstrációt. Ma reggel 9 órától a megyében öt helyszínen lehet félpályás útlezárásra számítani.

 

 

 

Szentes és Vásárhely között a 45-ös főúton többnyire szentesi gazdák gyülekeztek reggel 9 órától. Délelőtt folyamán egyre csak hízott a sor, és de. 11 órakor kb. 35-40 jármű zárta el a félútpályát.

 

 

 

A hideg időben a gépek mellett melegedő gazdák telefonon tartották a kapcsolatot a demonstráció további helyszínein összegyűlt társaikkal, de a legfőbb céljuk az volt hogy demonstrációjuk BÉKÉSEN és Politika mentesen zajlódjon!

 

A tejtermelőkhöz a sertés- és baromfifeldolgozók is csatlakoztak. Ez utóbbiak többek között a 2003-ban elmaradt támogatások kifizetését, a magas takarmányárak miatt kialakult áldatlan állapotok felülvizsgálatát kérik.

Szentes, 2004. 02. 16.

.