Programajánló!

Matthew Mitchell Quartet                   Ewald Rézfúvós Quintet

 

2004. február 20. (19.00)                                     2004. február 24. (18.00)

 

Február 20-án pénteken, 19 órától Matthew Mitchell Quartet (jazz) koncert lesz a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében. Az est folyamán olyan kompozíciók fognak elhangozni, melyek tradícionálisak-hagyományörzők mind amellett olyan egyedi és modern hangzást képviselnek, amely Magyarországon ez idáig példanélkülinek mondható a jazz műfajában! A programra leginkább a globális inspiráció a jellemző sok dallamos témával egybeszőve, így nem "csak" a white-fülű közönségre számítanak

A zenekar nemzetközivé nőtte ki magát, a mostani alkalommal a felállás a következő: Matthew Mitchell - gitár (Új- Zéland); Duncan Haynes - zongora (Anglia); Resch Béla - bőgő; Kertész Ákos- dobok.

Minden kedves jazz-rajongó és szerető érdeklődőt sok szeretettel várnak erre a rendhagyó zenei estre!

 

Február 24-én kedden, 18 órától Ewald Rézfúvós Quintet koncert lesz a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében. Az Ewald Rézfúvós Quintet 1996-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból. Tagjai: Bakó Levente, Tarkó Tamás trombitaművészek, Kovalcsik András kürtművész, Kelemen Lajos harsonaművész és Kelemen Tamás tubaművész. A kvintett nemzetközi versenyeredményei közül kiemelkedő az 1998-as franciaországi Narbonne-i VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny I. díja, 2000-ben a Brémai Nemzetközi Trombitás Napok keretében rendezett verseny I. díja, Dél-Koreában az I. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny első- és különdíja, 2001-ben a II. Jan Koetsier Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny I. díja. 2000-ben a Magyar Szerzői és Jogvédő Iroda Artisjus-díjjal tüntette ki a magyar kortárs zene kiemelkedő interpretálásáért. 2002-ben a nemzeti kulturális örökség minisztere Liszt-díjjal tüntette ki a kvintettet.

Szentes, 2004. 02. 17.

.