HMG SZALAGAVATÓ - 2004  

 

 

A Horváth Mihály Gimnázium 2004. február 21-én tartotta szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

 

Nem csak ezért várjuk a szalagavató ünnepséget, mert rohanó, lélekölő diákéveink világában kizökkenünk a hétköznapi monotóniából, hanem azért mert ez az utolsó alkalom, hogy diáktársainkkal az erőpróbák, a bizonyítások és az érettségi vizsgák előtt utoljára önfeledten szórakozzunk.

Minden iskola olyan, amilyen diákokat nevel -szokták mondani. A Horváth Mihály Gimnázium történetében több ezer diák tett itt érettségi vizsgát; sok ország-, sőt világszerte híres ember indult innen a “nagybetűs” életbe. Az iskola tanulói és tanárai büszkék az összes ott végzett diákra - a híresekre és a munkájukat csöndes tisztességben végzőkre egyaránt - azokra, akik megtanulták, hogy a legértékesebb dolog: embernek lenni.

 

 

 

A Horváth Mihály Gimnázium 2004-es Szalagavató ünnepségén rendhagyó módon elsőként az évfolyamkeringőt láthattuk. A táncok sorát a negyedikesek Waldteufel: Korcsolyázók című zenéjével nyitották meg. (Koreográfus: Aranyi Erzsébet.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután a hagyományokhoz hűen a negyedikesek bevonulása következett, amikor is egyesével mutatták be az osztályfőnökök a végzős hallgatókat. (12/a Toókos Ferenc, 12/b Volosin Vlagyimir, 12/c Kovács Éva, 12/d Csapíné Matos Ibolya, 12/g Volosinné Lucza Éva)

 

 

 

 

A végzős hallgatókat elsőként Bácskainé Fazekes Márta igazgatónő köszöntötte, aki nem jött üres kézzel, mert immáron hagyomány, hogy az érettségi előtt állókat egy volt gimnáziumi diák levélben köszönti, amit az igazgatónő tolmácsol.

Az igazgatói beszédet ITT hallgathatják meg!

 

 

A tizenegyedikesek hagyományőrző köszöntő beszédét az évfolyam nevében Firbás Melinda mondta el, amit szintén meghallgathatunk ITT!

 

 

A 12. évfolyam nevében pedig Tóth Tímea búcsúzott, akinek a búcsúbeszéde ITT hallgatható meg!

 

 

 

 

 

A szalagavató ünnepség szalagtűzés utáni perceiben az iskola egy kiemelkedő tehetségét, Korcsmáros Rékát hallhatták énekelni. Réka a gimnázium nagy zenei büszkesége, hiszen számos más eredmény mellett a Frankofon Országos Francia Dalversenyen elért első helyezéssel is büszkélkedhet. Darabjának címe: Kisvirág. Zongorán kísért Forgó Róbert.

 

Réka

 

Osztálytáncok és bemutatók

 

 

 

 

A képen látható mankó, nem kellék, hanem egy kisebb sérülés következménye!

 

 

Sejtelmes misztikus tánc a 12/a előadásában.

 

 

 

 

A táncprodukciók a sokféleséget tükrözte minden produkció. A képeken látható darabban keveredik a néptánc a balett-tel és a modern tánccal, az összetartás a magánnyal, s a ritmus hol összekovácsolja hol külön álló egyénekké szakítja előadóit, akik leginkább önmagukat jelenítik meg.

A 12/d koreográfiáját, Ghymes: Tánc a hóban című dalára adták elő.

 

 

 

 

A szünet perceiben sem maradt produkció nélkül a közönség, mert Dezső Orsolya, Marossy Angéla, Subert Zsanett és az Akrobat tánccsoport szórakoztatta a lelátón helyetfoglalókat.

 

 

 

 

 

Szabó Gábor és Samu Csaba 15 éve űzik a karate sportot, és mára már mestereknek számítanak, hiszen Szabó Gábor ötszörös magyarbajnok, és Samu Csaba is büszkélkedik két országos második és harmadik helyezéssel. Forma és törés gyakorlatokat mutattak be.

 

  

 

 

 

12/c Carmina Burana-ra adták elő táncukat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül egy fergeteges rockandroll-al zárult az osztály táncok sora. A 12/b Fenyő Miklós: Csavard fel a szőnyeget című számára ropták.

 

 

 

 

 

A 12. évfolyam Csajkovszkij: Csipkerózsika című balettjére keringtek, és már csak egy közös ének volt hátra, hogy elkezdődjön a tényleges bál.

 

 

 

 

 

 

Végül a 2004-es szalagavató ünnepség záró számaként a negyedikesek közös dala következett, mely után a diákok egy szál rózsával kérték fel szüleiket az első táncra.

 

 Figyelem!!! A fenti kép kinagyítható!

Szentes, 2004. 02. 24.

 

.