Kontavill >  Legrand

 

2004. december 1-jén sajtótájékoztatót tartott a Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Rt., melynek célja az volt, hogy bemutassák a nemzetközi Legrand csoport, illetve a Legrand Magyarország Rt. értékeit, és azokat az eredményeket, amelyekre büszkék.

A prezentációt Károlyi László vezérigazgató tartotta. Elmondása szerint sokan nem tudják, hogy az egykori Kontavill neve ma Legrand Magyarország Rt., így nem igazán kapcsolják össze a kettőt. Ezen szeretnének segíteni a cég bemutatásával, de tudják, hogy az ős szentesieknek hiába van névváltoztatás a Kontakta az Kontakta marad.

 

 

 

Körülbelül 60 országban működnek gyáregységeik, és több mint 160 országban értékesítenek. Az egész világon és regionálisan közel húsz márkanévvel rendelkeznek, amelyek saját területükön piacvezetők. A francia cég 25850 alkalmazottjából 65 % Franciaországon kívüli. Az innováció szerepe nagyon fontos számukra. Az árbevétel 5 %-át fordítják kutatásra, fejlesztésre. Több mint 4500 aktív újítás van a Legrand birtokában, melyeknek nagy része Franciaországon kívül van. Az eladások felét jelentő termékeket az elmúlt öt évben fejlesztették ki.

A cég 85 éves szakmai múlttal rendelkezik, 43 éve van jelen Szentesen, és 12 éve a Legrand csoport tagja. Küldetése, hogy az elektromos szerelvények, erős- és gyengeáramú termékek és rendszerek felhasználóinak megbízható partnere legyen. Az idei év eredményei alapján a magyar piacon 3 %-os értékesítés-növekedés mutatható ki. A gyártás 80 %-a export, a Legrand csoporton belül. 1993 és 2004 között a szentesi telephelyen összesen 4 milliárd forint értékű beruházás történt: felújították az üzemcsarnokot, a raktárt, és az irodaépületet, valamint környezetvédelmi beruházásokra és tűzvédelmi fejlesztésekre költöttek.

1993-ban ezer fő dolgozott a vállalatnál, idén a Szentesen foglalkoztatottak száma 453 főre csökkent. A Legrand részére a városban és környékén összesen 180 fő végez munkát különböző szolgáltató vállalkozásokban. A 2004. évi bruttó átlagkereset a cégnél több mint 180 ezer forint.

 

 

A vállalat részt vesz a Legrand Csoport nemzetközi fejlesztési projektjeiben is. Az Év Kiemelkedő Fiatal Alkotója díjat kapott Szabó István projektvezető az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítványtól. A cég támogatja a 2004. évi Gábor Dénes-díjat.

2001-ben Szentes Városért Emlékérmet kaptak, tavaly Magyar Termék Nagydíj különdíjasok voltak, és szerepeltek a Legjobb Munkahely felmérés Top 10-es listáján. Társadalmi szerepvállalásuk is jelentős: hatodik alkalommal rendezték meg a Legrand Szakképzési Konferenciát, és létrehozták az Együtt a Véradókért Szentesen alapítványt. Támogatják a Legrand férfi vízilabda csapatot, a Futsal teremfoci csapatot, az Országos Standard Táncbajnokságot, a nagycsaládosok "Megyekarácsony" rendezvényét, vállalták a városi könyvtár melletti park éves gondozását, szakképző iskolákat támogatnak, és segítik a Rákbetegek Országos Szövetségét. Budapesten kereskedelmi irodával és bemutatóteremmel állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Szentes, 2004. 12. 13.

.