Magányos hóember a Kossuth téren

 

 

 

A napokban fejezték be Szentes ünnepi díszkivilágításának szerelését, és mára már esténként fényfűzérek díszítik a Kossuth utca fáit, és a lámpaoszlopokat. Hamarosan megszólal az evangélikus templom is, ahonnan karácsonyi dallamokat hallhatunk negyed óránként.

 

2004. december 1-jén helyezték el azt a hóembert a Kossuth tér bejáratánál, amely a kirakatversenyre érkező szavazatokat gyűjti. Mint ahogy arról már hírt adtunk Szentes Város Önkormányzata felkérte valamennyi kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató létesítmény tulajdonosát, üzemeltetőjét, hogy saját üzletük, kirakatuk feldíszítésével segítsék városunk karácsonyi ünnepi hangulatának megteremtését.

Ebben az évben a jelszó: Idézzük fel a régi karácsonyok emlékét!

Eltérően az eddigiektől, most a legilletékesebb -a város lakossága- szavazatai alapján döntik el, hogy melyik üzlet, kirakat díszítése sikerült a legjobban. December elején felállították a Kossuth térre azt a hóembert, amely a hasán elhelyezett postaládába várja a szavazatokat. Egy lapra annak az üzletnek a nevét és címét kell ráírni, amelyet a legszebbnek, leghangulatosabbnak találnak, valamint a szavazó nevét és címét.

A szavazók között három darab 10.000,- Ft-os vásárlási utalványt sorsolnak ki az eredmény hirdetés napján, december 17-én. A közönségdíjas üzleteket 60.000 – 50.000 – 40.000 Ft-os díjakkal ismerik el. A díjak átadására az Önkormányzat Képviselő-testülete december 17-i ülésén kerül sor.

Szentes, 2004. 12. 06.

.