Kilátás a kiállításon

 

"Kilátások" című műve mellett a művész

 

2004. november 18.-án Berkecz István festőművész, alkalmazott grafikus, tervező reklámgrafikus és címfestő mester kiállítása nyílt meg az Ady E. utcai Árkád Galériában. A művész alkotásait Szirbik Imre polgármester ajánlotta a megnyitón megjelenteknek.

 

Berkecz István a Csongrád megyei Mindszenten született 1944-ben földmíves - iparos családban. Egyéb tanulmányai után 1991-ben szerzett art-design manager diplomát a Magyar Iparművészeti Főiskolán.

Mesterei: Drahos István, Katona Imre, Terney Béla, Tokácsli Lajos és Szász Endre festő-, ill. grafikusművészek.

 

 

 

1957 óta kiállító, egyénileg és csoportosan is, külföldön és az ország számos városában és Budapesten is, több mint 30 alkalommal. Emblémáit sok hazai és nemzetközi cég használja. Illusztrálta és borítóit tervezte több szentesi könyvtári és levéltári kiadványnak. A Kossuth utcai kovácsoltvas cégérek tervezője. 1993-ban tervezte Tömörkény község címerét. A szentesi Szent Anna Egyházközség részére 1996-ban tervezte a visszakapott kórházi kápolna szentélyét és a templomnak új karácsonyi idõszaki oltárképet festett. Ezidőben tervezte a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár csapatkar-jelzését. Elkészítette a Kálvária temető felújítandó műemlék-stációinak festményterveit. 2000-ben tervezte az Árpádkori Lovas Íjász emlékművet. 2000-ben tervezte Nagytőke község címerét és zászlaját.

Festészetében a realista, hiperrealista, impresszionista, szimbolikus és a lírai absztrakt kifejezésmódok párhuzamos művelője. Alkalmazott grafikában az embléma, az exlibris, a látvány-, arculat- és belsőtér-tervezés a kedvelt témái. Száznál több alkotása található külföldi és hazai gyűjteményekben.

Szentes, 2004. 11. 24.

.