POLLÁK GÓLYÁK AVATÁSA

 

Az idei tanév végzős hallgatóinak ötletessége nem kedvezett a Pollák idei gólyáinak, mert számos talán az ez év legjobb gólyaavatásán vehettek részt a diákok. Igaz még a HMG gólyák avatása hátra van, de az eddigi évek tapasztalatai alapján ki merjük jelenteni, hogy az ez évi Pollák gólyaavató minden eddigit felülmúlt.

 

 

 

Kezdjük rögtön az első feladatnál:

 

 

Elsőként osztályonként egy "önként" jelentkezőnek az volt a feladata, hogy két szem kockacukrot be kellett paníroznia. Ez nem is lenne bonyolult, csakhogy mindezt a szájukkal kellett megcsinálni. A technika nem volt előírva, tehát lehetett nyelni a lisztből, a tojásból és a prézliből egy kicsit és gargalizálva is elkészülhetett a panír, de a végeredménynek ugyanannak kellett lenni, mintha rántott húst panírozott volna az ember.

 

 

 

A gólyák azért a gargalizálós módszert elvetették, így lassabban de biztosabban készültek a panírok.

 

 

 

Második feladatnak, pedig érthetően kellett olvasni kb. 10 undorító gyümölcsös ízű rágóval a szájban.

 

 

 

Amikor a harmadik feladatot ismertették a végzősök, kisebb tömegnyomor keletkezett, mert mindenki jelentkezni akart rá. Ez pedig nem volt más, mint a legtöbb pénzt kellett össze kalapolni "kulturális" produkcióval.

 

 

 

Az előadásokhoz való kellékek már várták a gólyákat, hogy zenei aláfestéssel színesítsék repertoárjukat.

 

 

A fiatalok azt hitték, hogy akik erre a feladatra jelentkeznek azok kikerülnek a végzősök látóköréből, de ez nem így történt, mert kb. 20-20 fő kísérte a gólyákat, és ellenőrizték minden mozdulatukat.

 

 

 

Szólt a zene a Panoráma előtt, a Kossuth téren és a díszkútnál.

 

 

 

 

 

A 9. C-nek nem jutott már kanta ezért egy utcai műanyag kuka adta a hangszer alapját. Akik hallották őket jót röhögte, és nyíltak a bukszák, csakhogy a szemfüles hallgatóság dobta is nekik a lóvét, ami a kuka mélyén landolt. Volt is forint, euró csakhogy azt ki is kellett szedni.

 

 

 

A koncert végeztével jött a kassza kiürítése, és irány vissza az IH-ba mert lejárt a feladat végrehajtására szánt idő.

 

 

 

 

 

A zsűrinek le kellett standolni, és a siker forintban is mérhető volt.

 

 

 

Az utcai feladatok alatt az IH-ban maradtak sem unatkoztak, mert lengő ping pongot játszottak. Itt a labda szlalomvezetése volt a cél egy kis ágyékmozgatási rásegítéssel.

 

 

 

Talán az egyik legötletesebb feladat jött amikor is minden osztály egy félliteres tejet kapott és a feladat nem volt más, minthogy az a lehető leggyorsabban meg kellett inni. Eddig egyszerűnek tűnik, csakhogy a tejnek négy sarka van, és minden embernek egyszerre kellett szívni a kiharapott sarkokból az "élet, erő, egészséget!"

 

 

A leggyorsabbak kb. 3 másodperc alatt már dobták is a zacskót a földre.

 

 

Az utcai feladatok végrehajtása alatt volt egy igazi verseny a teremben, amikor is "bukósisakban" kellett végig gurulni a kijelölt pályán a gólyáknak WC pumpa segítségével egy gördeszkán.

 

 

 

Persze a jó öreg feladat sem maradhatott ki a liszttel, borssal és fahéjjal töltött lufik időre való kidurrantása.

 

 

 

 

Ha már durrantottak lufit, akkor fújjanak is. Ezt pedig egy pumpával tehették meg, amit ráülve préseltek össze.

 

 

El lehetett volna elmélkedni, hogy a sok apró érzéki mozdulat vezethet-e a cél eléréséhez, vagy a drasztikus teljes fenekes.

 

 

 

 

A gólyaavatón nem volt egy perc pihenő sem, mert a gólyatanárok faladata is megmozgatta a fiatalokat, amit "nagy örömmel" hajtottak végre. Megnyugtatásul közöljük, hogy megtudtuk, hogy a legjobban röhögőket figyelték a tanárkollégák, és záros határidőn belül velük találkozó lesz az iskolai táblánál.

 

 

 

 

 

 

A gólyaavatónak volt egy sztárvendége is (Görög Zita), aki csak fénymásolat képében volt jelen, de így is jó lehetőség volt, hogy a gólya tanár bácsi szerelmet valljon neki.

 

Csakhogy kedvezzünk a pedagógusoknak egy kép azokról akik igazán röhögnek!!!

 

 

 

A szokásos gólya eskü után, amelynek fő témája idén is a büfé előtti sorban állás volt (1. A gólyák a büfében a sor végére állnak, 2., Ha előrébb kerülnének akkor az 1. pont lép életbe). De ami ez után jött?

 

A figyelmes szervezők gondoltak a fiatalokra és jó gazda módjára a kiadós avatás után avató italt szolgáltak fel. Ennek az összetétele ismeretlen volt, de az is biztos, hogy minden szem szájnak ingere benne volt a pohárkákban, ami megtalálható egy átlagos konyhában.

 

 

Volt aki repetát nem kért, DE KAPOTT, mert a Pollákosnak a pohár csak akkor pohár, ha üres.

 

 

 

Ezzel vége is az idei Pollák gólyaavatónak, amit a gólyák bánnak a legkevésbé. Találkozunk jövőre!

 

Ők is röhögtek!!!

 

Szentes, 2004. 10. 19.

 

.