10 éve önként a polgárok szolgálatában

Tíz éves a szentesi Polgárőr Egyesület

 

1994. november 16.-án 13 fővel alakult meg Szentesen a Polgárőr Egyesület. Ez a polgárőr csoport célul tűzte ki magának a közrend védelmét, a bűncselekmények számának csökkentését, a közbiztonság javítását.

A polgárőr mozgalom a fenti cél érdekében tenni akaró állampolgároknak, megteremti a szervezett és célirányos cselekvés feltételeit és annak társadalmi hátterét a bűnmegelőzés, a bűnözés elleni fellépés, a gyermek és ifjúságvédelem, a kábítószer fogyasztás visszaszorítása, a környezetvédelem és a közlekedésbiztonság javítása terén.

 

 

 

E jeles évforduló alkalmából gyűltek össze a polgárőrök a kiséri SINOSZ székházban, ahol megemlékeztek az egyesület első tíz esztendejéről.

A megjelentek és a vendégek köszöntése után Szabó Zoltán egyesületi elnök történelmi áttekintése után elismerő okleveleket vehettek át az 5 és 10 éve szolgálatban lévő polgárőrök.

 

 

 

Az egyesület 10 éve alatt összesen 2135 alkalommal 23688 óra szolgálatot tett, rendezvényeken, rendőrjárőri  kíséretben, sport- és kulturális események biztosítása során.

 

 

 

Tíz éves szolgálatért elismerő oklevelet Antal Ferenc, Gránicz Pál, Dancsó János, Ficsor Ferenc, Tabajdi György, Szabó István, Juhász Mihály vehetett át.

Öt éves szolgálatért elismerő oklevelet Újj Ferenc, Tóth János, Martók József, Sarusi Kiss Mihály, dr. Rideg Sándor, Szabó István, Szabó Zoltán, Horváthné Faragó Irén, Gránicz Pálné, Komjáthy Sándor és Bodnár Imre vehetett át.

Szentes, 2004. 10. 04.

.