Mini-tenisz a Sportcsarnokban

 

 

Ötödik alkalommal rendezték meg a Mini-tenisz Bajnokságot az országban. Az idei (2004. október 16.)verseny házigazdája, a "Mindennapi testnevelés" elnevezésű programba is az elsők között bekapcsolódott Kiss Bálint Református Általános Iskola volt.

 

 

Karikó-Tóth Tibor igazgató köszöntötte a bajnokságban induló 132 versenyzőt és kísérőit.

 

A mini-tenisz program Európa számos országában sok év óta sikeresen működik, s a 90-es évek óta az Európai, valamint a Magyar Tenisz Szövetség támogatásával hazánkban is egyre több általános iskola kapcsolódik be. Az ország különböző településein már csaknem 90 iskolában oktatják a mini-teniszt. A mini-tenisz tulajdonképpen a tenisz-sportág előiskolája. E mellett mozgásanyaga olyan gyakorlatokat tartalmaz, amely lényegében a természetes mozgásokra épül, azok finom koordinációját tökéletesíti a térérzékelés, továbbá az egyensúly- és ritmusérzék fejlesztésével. A foglalkozások lényege az egyszerűség, a végrehajthatóság, a játékosság. Alapelve, hogy minél több sikerélményt adjon a tanulóknak.

 

 

 

Az igazgató köszöntő után a bajnokság főszervezője az intézmény pedagógusa, Szegedi Zoltán tartott egy kis szabálymagyarázatot az indulóknak.

A játék a normál pálya méretének a negyedén zajlik, ami egy 13 x 5,5 méter nagyságú és 0,75 centiméter magasságú küzdőteret jelent. A mérkőzések folyamán felváltott adogatással játszanak a gyerekek, a megmérettetés tizenöt pont eléréséig tart. Ez nagyjából öt perces meccseket jelent, hiszen a kicsi elsősök labdamenetei még nagyon rövid ideig tartanak, a harmadik-negyedik osztályosok azonban már több időt tudnak ütögetni egymással.

 

 

 

Hat pályán folytak a küzdelmek. Szentest két iskola képviselte. Az egyik iskola a rendező Kiss Bálint Református Általános Iskola volt, míg a másik a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola.

 

 

A sikeres verseny végeredményét is szentesi siker koronázta, mert volt olyan korcsoport ahol a dobogó minden fokán szentesi fiatal állhatott.

 

 

 

Szentesi eredmények:

1. osztályos fiúk között Szécsi Armand és Virágh László a III. helyen végzett. A 3. osztályos lányok között az első, a második és a harmadik helyen szentesi diák végzett: 1. Szénási Erika, 2. Szécsi Szimonetta, megosztott 3. Biár Nelli és Dopsa Krisztina végzett. Ugyan itt a vigaszágon 2. lett Dávid Eszter.

4. osztályos lányok főágán 3. lett Ignác Ivett, míg a 4. oszt, fiúknál 1. Árgyellán Dávid és 3. Máté Bence.

 

 

Szentes, 2004. 10. 19.

 

.