Uniós étkek a Deákban

 

 

 

A Deák Ferenc Általános Iskolában gasztronómiai vetélkedőt szerveztek a város általános iskoláinak, akiknek egy európai uniós országból, azaz annak étkezési szokásaiból és egy tetszőleges, de az országra jellemző étket kellett elkészíteniük.

 

 

 

A 2004. október 31-ei versenyre igen csak készültek a résztvevők, mert egy étel elkészítése mellett, nem csak annak finomsága dominált a megszerezhető pontok számában, hanem annak tálalása is.

 

 

 

A bajor soka salátától, az angol puncsig igen sok étel megtalálható volt az asztalokon.

 

 

 

Az egyik csapat nem titkolta a titkot, melyet minden szakács féltve óv, és ez nem más mint a versenymű receptje, mert egy kis füzetkében azt is mindenkinek a rendelkezésére bocsátották.

 

 

 

A zsűrinek igen csak nehéz dolga volt, mert nehéz összemérni egy tonhalas töltött tojást a sajtos sonkatortával.

 

 

 

De a végére azért a döntés is megszületett, így a bajor étkek, melyek receptes füzetkével rendelkeztek és népviseletbe öltözött versenyzők ajánlták az érdeklődőknek lett az első és így a győzelmi dicsőség a Koszta József Általános Iskola csapatát gazdagított.

 

 

 

 

 

Szentes, 2004. 11. 08.

 

.