Boros gólyák kelepeltek

 

Az első igazi megmérettetése az elsősöknek a gólyabál. Ez a rendezvény az, amikor is jobban megismerkedhetnek a középiskola elsősei a felsőbbévesek gonoszságaival. Akik a büfé előtti tortúrát kiállták, azoknak már csak a gólyabálat kell átvészelniük.

2004. október 8-án a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola tanulóin volt a sor, hogy megtapasztalják, mit is jelent gólyának lenni.

 

 

 

A gólyák öltözéke osztályonként volt szabványos, mert míg az egyik osztálynak piros cicanadrág, fehér póló és szalmakalap volt a kötelező viselet addig a  csapatnak otthonkával tuningolt baseball satyi volt az etalon.

 

 

 

 

 

 

Az osztályok között a gólyaavatás versenyvolt, és szigorú zsüritekintetek figyelték a feladatok pontos végrehajtását.

 

 

 

A gólyaosztályok mellett a gólyatanárokat köszöntötték elsőként, akiknek egy picit light-osabb feladatot adtak a végzős szervező, mert még azért hátra van az érettségi.

 

 

 

A feladatuk nem volt bonyolult de létezhető legtöbbet sikerült nekik kihozni belőle, de erről majd még később olvashatnak.

 

 

Elsőként a házi feladatot kérdezték ki a végzősök, mert a gólya bálat megelőzőleg ódát kellett írniuk a gólyáknak, melyben a végzősök lettek dicsőítve.

 

 

 

 

Óda a 12.-esekhez

 

   

 A képekre kattintva az ódák kinagyíthatók!!!

 

 

 

A rekeszizmokat nem kímélő ódák után otthonka megsemmisítő feladatot találtak ki a gólyáknak. A belváros három pontján (Erzsébet tér, Kossuth tér, Közgé környéke) egy-egy tárgyat rejtettek el a végzősök a gólyáknak.

 

 

 

Keresték is a "liliputi" gólyatojásokat (tyúktojás) földön, vízen levegőben, szobor alatt, szobor felett, esőcsatornában, és a bukszusban, mert közben meg az idő ketyegett.

 

 

 

Óvatosnak kellett lenni a fiataloknak, mert a virágokat le nem volt szabad taposni, és mégis ott rejtőzött a tojás.

 

 

Szorgalmi feladatként találtak még teniszlabdát is.

 

 

Amíg a ketten-ketten túrták a tereket, addig a többieknek vízből kellett kimenteni egy fuldokló almát, majd vizes búrával lisztben kellett megtalálni egy gumicukorvarangyot.

 

 

 

 

 

A következő feladat már a gólyatanároknak szólt, és ez nem volt más mint egy kis sztorit kellett írniuk és eljátszaniuk, a kapott tárgyak felhasználásával.

 

 

 

Amíg a tanárok gondolkoztak a megtalált tojásokat késsel és villával meg kellett pucolni egy kis tojásdobáló versenyhez.

 

 

 

Repült a tojás, ki tudja hol állt meg.

 

 

 

 

 

 

 

A gólyák haladnak a korral és követik a divatot, ezért a 2004-es trendnek megfelelő öltözékeket kellett kreálniuk két guriga WC papírból.

 

 

 

 

 

A divatbemutató után jöttek a tanárok, akik megmutatták, hogy mi is az az igazi gólyafeladat megoldás, persze szétröhögtük magunkat.

 

 

 

Gólya eskü

 

Az avatás végén pedig már nem volt más hátra, minthogy letették a kisgólyák a gólyaesküt.

 

 

 

 A képre kattintva az eskü szövege kinagyítható!!!

 

 

 

az avatás után, pedig jött a BULI ONE

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2004. 10. 12.

 

.