Állatok világnapja és Assisi Szent Ferenc

 

 

 

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában az állatok világnapjára és Assisi Szent Ferencre emlékezve játékos vetélkedőt rendeztek 2004. október 8-án.

 

 

 

A résztvevő osztályoknak nemcsak az álatok világában kellett kalandozniuk, hanem ismerni kellett Assisi Szent Ferenc életét is.

A verseny állomás helyei nem csak az iskola területén voltak, hanem ragyogó őszi napsütésben a Kurca partján is voltak állomások.

Az első feladatok között a gyerekeknek állat és madár hangokat kellett felismerniük, melyet kazettáról hallottak. Második állomásra érkezve pedig öt perc állt rendelkezésére az osztálynak, hogy az összevágott állati képeket kirakja és felismerje a rajta található állatot.

 

 

 

Ha ezzel megvoltak, akkor irány a Kurca part. Itt Assisi Szent Ferenc életéből kaptak keresztkérdéseket, amelyekre jöttek is válaszok és jöttek is a plusz pontok.

 

 

 

Egy másik Kurca parti állomáson, pedig találós kérdésekre kellet megfelelni, amelyek tiszta véletlenségből az állatvilág állataival volt kapcsolatos. Az Eszperantó fahíd szomszédságában található bokrok viszont jó búvóhelynek számítanak, amelyet a feladatok kitalálói is kihasználtak, mert papírból kivágott állatokat rejtettek az ágak.

 

 

 

Furcsa volt megtalálni fatövén a pontyot, de az őzike jó meglapult az avar alatt így őt igen sokáig keresték a gyerekek.

 

 

Szentes, 2004. 10. 12.

.