Túl a 102.-diken!

 

 

Tudósok vizsgálják a hosszú élet titkát, de erre csak egy évszázados élettapasztalattal rendelkező személy tudja megadni a választ, mely ügyben a titok, hogy sokat mozogjon és nyugalmasan éljen az ember.

2004. október 23-án köszöntötték Halász Sz. Mihályné-t születésének 102 évfordulóján. Erzsike néni büszkén újságolta, hogy egyidős az Országházzal, amit 1902-ben adtak át.

Halász néni testközelben élt meg és élt át három háborút, amelyek súlyos nyomokat hagytak a túlélőkben. Ezek az események a mai napig is számára felidézhető emlékek és nem felejteti azt az idő múlása.

 

 

 

Halász nénit az unokája gondozza, akit nagyon félt, mert a kertben is, de az utcafrontról is támad a víz. A polgármestertől azt kérte, hogy segítsen abban, hogy legalább a járdájuk kiegyenesedjen, mert a legutóbbi telefonvezeték vezetése után több helyen megsüllyedt. Ő nem ért hozzá, hogy mit kellene tenni a kerttel, mert ott meg a mirhó van eltömődve, mert neki csak 6 elemije és két ismétlője van, de ennek a problémának a megoldását a körzet képviselőjére, Demeter Attilára bízta.

Hiába múlt el 102 esztendő, Erzsike néni a napi gondok és egészségügyi problémák mellett féltőn óvja családi fészküket.

Szentes, 2004. 10. 26.

.