A Legrand-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna (2003. szeptember 19-21.) a papírformának megfelelően a világklasszisokat felsorakoztató Honvéd győzelmével ért véget.

 

Immár tizenkettedik alkalommal gyűlt össze a mezőny a Legrand-kupa elhódítására. A szentesi ligeti uszodában ebben az esztendőben hat csapat küzdött a trófeáért.

 

 

 

Kontavill-Szentes–Domino-BHSE 4–15 (0–3, 2–5, 0–4, 2–3)

Szentes: Újházi – Somogyi 1, Lavrisinyec 1, Berki 1, Pellei 1, Zentai, Szénászki. Csere: Juhász E., Kameneckij, Kis I., Hyc T., Döbrössy, Szabó T., Gál (kapus). Edző: Komlósi János.

A Honvéd gólszerzői: Bárány, Szívós 4-4, Molnár T., Fodor, Biros 2-2, Kiss G.

A kelleténél jobban tisztelte vetélytársát a Szentes, e nélkül talán nem alakult volna ki a végére tizenegy gólos fővárosi győzelem. Nem hiába nyilatkozta a meccs után Komlósi János edző, hogy kicsivel bátrabb játékkal szorosabb eredmény születik.

 

 

 

 

 

Kontavill-Szentes–Eger 5–10 (1–2, 1–3, 1–4, 2–1)

Szentes: Újházi – Szebeni 1, Kis I., Berki 2, Lavrisinyec 1, Szénászki 1, Somogyi. Csere: Kameneckij, Zentai, Szabó, Vígh, Döbrössy, Gál (kapus). Edző: Komlósi János.

Az Eger gólszerzői: Ágner 4, Seres 2, Bene, Béres, Hegedűs, Petik.

Második mérkőzését is elveszítette a házigazda együttes. Az Eger a fáradtan, enerváltan vízilabdázó Kontavill ellen magabiztos győzelmet aratott.

 

 

Kontavill-Szentesi VK–OSC 9–11 (2–3, 2–1, 1–2, 4–5)

Szentes: Újházi – Somogyi, Lavrisinyec, Berki 3, Kis I. 1, Zentai, Szebeni. Csere: Pellei 2, Juhász E. 1, Szénászki, Juhász Zs., Kameneckij 2, Gál (kapus). Edző: Komlósi János.

Az OSC gólszerzői: Ibolya 4, Berezvai, Békési 2-2, Tiba, Keszthelyi, Hábetler.

Szombaton délelőtt az OSC várt Újháziékra. A legnagyobb baj abból fakadt, hogy Zentaiék fásultan, sok hibával pólóztak, ráadásul a kapusok teljesítménye is elmaradt a vártaktól. A záró negyedben a fővárosiak ötször találták el a Szentes kapuját.

 

 

Kontavill-Szentesi VK–FTC 5–8 (1–3, 2–1, 1–1, 1–3)

Szentes: Újházi – Somogyi 2, Lavrisinyec, Berki, Pellei, Kis I., Szebeni 2. Csere: Juhász E., Szénászki 1, Vígh, Zentai, Szabó T., Kameneckij. Edző: Komlósi János.

Az FTC gólszerzői: Létay 3, Suti 2, Weszelovszky, Süveges, Lehmann.

A Ferencváros ellen minimális esély mutatkozott arra, hogy végre pontot szerezzen a Kontavill. Érdekes módon, ennek ellenére a házigazdák lényegesen jobban, összeszedettebben pólóztak, mint az OSC-vel szemben. Az utolsó negyedet leszámítva, Szénászkiék végig egyenrangú riválisai voltak a zöldeknek, sőt, ha nem hibáznak el két négyméterest, akár még szorosabb eredményt is elérhettek volna.

 

 

 

Kontavill-Szentesi VK–Kotor 8–10 (2–2, 2–2, 3–5, 1–1)

Szentes: Újházi – Somogyi 2, Lavrisinyec, Szénászki, Kis I. 1, Szebeni 2, Kameneckij 2. Csere: Szabó T., Zentai 1, Juhász E., Pellei, Berki. Edző: Komlósi János.

 Vasárnap folytatta javuló játékát a Szentes a szerb-montenegrói Kotor ellen. Az első két negyedben remekül tartották magukat Pelleiék, de a harmadik hét percben a vetélytárs lefordulásaival nem tudtak mit kezdeni. Ezzel az újabb, ötödik vereséggel sajnos az is eldőlt, hogy a Szentes pont nélkül az utolsó, hatodik helyen zárta a Legrand-kupát.

 

 

Hiába küzdöttek a mezőnyjátékosok, ha gyenge kapusteljesítményt nyújtottak a hálóvédők!

 

 

A szombati napon Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte a Domino-BHSE csapatának azon játékosait, akik révén a magyar vízilabda újabb világbajnoki aranyéremmel gazdagodott.

 

 

 

Kiss Gergely, Dr. Molnár Tamás, Biros Péter, Gergely István, Fodor Rajmund, Vári Attila

 

 Különdíjasok

legjobb kapus: Pelle Balázs (FTC)

legjobb mezőnyjátékos: Biros Péter (Honvéd)

gólkirály: Bárány Attila (Honvéd) 11 találattal

legjobb szentesi: Berki András.

 

Üres kézzel, de rengeteg tapasztalattal távoztak a szentesi uszodából a

Legrand SzentesiVK vízilabdázói!

 

"Gyengén kezdtünk a tornán, csak a két utolsó meccsünkön látottakkal voltam hellyel-közzel elégedett" – értékelt Komlósi János, a Szentes trénere.

"Csapatomból Berki András nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt, rajta kívül még Somogyi Balázs és Lavrisinyec dicsérhető. A többiek játékát szép megoldások és bosszantó hibák egyaránt jellemezték."

Szentes, 2003. 09. 22.