EURÓPAI AUTÓMENTES NAP

 

 

1997 óta évenként ugyanabban az időpontban - szeptember 22-én - kerül megrendezésre az Európai Autómentes Nap.

 

Az Európai Autómentes Nap környezeti tudatosságot erősítő rendezvény, amely közvetlenül bevonja az európai polgárokat a városi környezet megóvásába, de nem ez az egyedüli üzenete. Üzeni azt is, hogy az emberek a számukra elengedhetetlen szabad helyváltoztatás jogát úgy gyakorolhassák, hogy annak gazdasági és szociális előnyeit ne rontsák le környezeti és egészségügyi hátrányok sem saját magukra és családjukra, sem más emberekre nézve.

 

          

Miért is ürült ki a Kossuth utca?                                         14 óra 19 perc "CSÚCS FORGALOM!"

 

Szentes is csatlakozott az Európai Autómentes Nap programjához és ezért 2003. szeptember 22-én hétfőn 6-18 óra között a Kossuth L. utca (József A. u. - Somogyi B. utcák közötti szakaszán) ideiglenes forgalomkorlátozás léptet életbe.

Előkerültek a kerékpárok és kiszorultak az autók a főutcáról, de volt olyan vállalkozó, akinek a szabad útszakasz nagyon jó reklámlehetőséget adott, mert itt mindenki kipróbálhatta az általa forgalmazott környezetbarát elektromos bicikliket.

A Kossuth utcai üzlettulajdonosok, akik ezen a napon a hétfői bevétel töredékét tudták árulni úgy fogalmaztak, hogy "jó hogy csak egy ilyen nap van, egy évben!"

 

 

Bővebb információt ITT olvashatnak!

Szentes, 2003. 09. 23.