Viki a Cseuz Béla utca „réme”?!

 

 

A Társalgó rovatunkban július 27-én az alábbi téma borzolta a kedélyeket:

„A lakótelepen lakom és a mi nap történt már a csuda tudja hányadszor ez a kis incidens. Egy meleg délután könyököltem a panel hűsebb ablakánál, mikor kicsit elmosolyodtam ugyan, de egyben meg is botránkoztam a látottakon. Egy motoros robogott a Cseuz B. és a Honvéd u. kereszteződése felől, mikor a Videó Kölcsönző alkalmazottjának kis kutyája a nyomába eredt. A szerencsétlen odarántotta neki a gázt, de jött az útkereszteződés, ahol meg majd nem összeütközött két kerékpárossal.”

 

Vikinek hívják azt a kis "öl" ebet (Tacskó és Shih-tzu keverék), aki úgymond "rettegésben" tartja a Kertvárosban található Cseuz Béla utca lakóit. Ez a tényleg picike kutya, több mint 1 hónappal ezelőtt gondolt egyet és szórakozásból (vagy talán hányattatott sorsából kifolyólag - neilon szatyorban találták kidobva kölyökkorában) nem szereti a gyorsan elrobogó járműveket, és vérvonalából is indíttatva utánuk ered.

Nemcsak a környék lakóinak, de a gazdájának is sok gondot és feszültséget okoz ezzel az olykor bátor cselekedetével.

 

Jó hírrel szolgálhatunk az ott lakóknak, mert megtudtuk, hogy hamarosan "luxus" körülmények közé kerül a kiskutya, mert állandó otthona lesz egy kertes ház udvara!

 

Remélem mindenkit elégedettséggel tölt el a hír, de egy újabb észrevételt hallottam a kutyus gazdájától: "Sajnos elég sok a kóbor kutya a Kertvárosban, akik az elmúlt napon kedvenc kutyusát is megtámadták! Ezeket a kutyákat miért nem lehet összegyűjteni?"

 

Sajnos sokan felháborodnak egy kóbor kutya láttán, de elfelejtik ezt az "illetékeseknél" bejelenteni. Ha mégis látunk gondozatlan kóbor kutyát, akkor az alábbi címen, vagy telefonszámon tehetjük meg a bejelentésünket:

 

Gyepmester-telep, Nagynyomás 88/A, Tel.: 06-63/311-240

Szentes, 2003. 08. 06.