Trabanton szállni élvezet,

és utána jön a Vészhelyzet!

 

 

Az elmúlt hétvégén rájárt a rúd a Trabantosokra. 2003. július 5-én hajnali 1 óra körül egy fiatalember megpróbált sebességi rekordot dönteni kanyarodásban, de amint a képen jó látható nem jött össze és a Kossuth utcán, a Központi ABC mellett felborult. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sérülés nélkül megúszta a Trabi gazdája a borulást.

 

 

 

Ahhoz, hogy a fenti rekord sikerüljön legalább 150 lóerőre és hátsókerék meghajtásra van szükség, de amint azt tudjuk a Trabant kombi ezek közül egyikkel sem rendelkezik. Ugyan a szakértők szerint kézifékkel meg lehetett volna oldani a bekanyarodást, de az szokványos eljárás a Trabiknál, de a fenti borulás szerencsére nem.

 

 

Sajnos az a 29 esztendős szegvári hölgy már nem volt annyira szerencsés, mint a fenti fiatalember, mert súlyos sérüléseket szenvedett, amikor Szentes - Szegvár között kisodródott Trabantjával az úttestről és fának ütközött 2003. július 4-én.

 

 

 

A közlekedésben a Közlekedési Rendszabály előírja, hogy az útviszonyoknak megfelelően kell közlekednie mindenkinek, de talán érdemes lenne autónkhoz mérten is vezetnünk. Sajnos a helytelen kanyarodási sebesség megválasztása megbosszulta önmagát.

Szentes, 2003. 07. 07.