XII. Kurca-parti Coctail Party

 

 

Wood Stock Exchange                                                                                                             

 

Immáron tizenkét esztendeje rendezik meg a Kuca partján a Coctail Party-t. Ebben az évben (2003. július 12.) kissé karcsúra sikerült a party programja, de az biztos, hogy aki szereti a zenei különlegességeket és élvezi az élőzene varázsát az jól érezte magát ezen az egynapos "partydélutánon".

Kezdettől fogva ez a rendezvény előtérbe helyezi és lehetőséget ad az ifjú amatőrzenekaroknak a fellépésre, és ez így volt a XII. party-n is.

Elsőként a  Wood Stock Exchange, blues és rock feldolgozásokkal lépett a színpadra, akiket a copf-os fiúk a COPF-BOYS követett.

 

 

COPF-BOYS                                                                                                             

 

Quo Vadis

A Quo Vadis szentesi zenekar már a könnyebb műfajt képviselte, de a koncertjük végén meg is jött az égi áldás, elkezdett esni az eső.

 

Csapadék

 

A plakátokon olvashattuk, hogy a party-n fellép a Csapadék névre hallgató zenekar, akik az utolsó pillanatban lemondták a fellépésüket, de egy rövid időre a délután folyamán kétszer is felléptek eső formájában. Rövid időre övék volt a főszerep, de sikerül gyorsan véget vetni "cseppnyi" koncertjüknek.

 

 

A kétszeri kényszerszünet után "nehezen" indult be a buli!

 

 

 

Aki akart magának egy jó alibit az ott volt az Alibi koncerten és elkezdte a ráhangolódást az est "sztár" vendégeire.

 

 

La Bomba együttes

 

 

 

A La Bomba együttes a koncertjein kifejezett célja, hogy bemutasson a mai, egyébként méltán népszerű közízléstől - techno, hip-hop, disco, stb. - eltérő zenei stílust, és előadásmódot. A zenekar ezért az afro-kubai, a spanyol népzenén át, a chile-i dalokig egy széles skálán kívánja bemutatni a világ ezen népeinek értékes kultúráját, helyt adva még az authentikus cigányzenének. Mindezt természetesen eredeti, elsősorban akusztikus hangszereken és élő előadásmódban.

 

 

 

Az elmúlt esztendőben (2002.) a Bp-i Hajógyári szigeten megrendezett LGT Fesztiválon, "Miénk a dal" címmel LGT-Danász tehetségkutató versenyt rendeztek, ahol a békéscsabai La Bomba zenekar a harmadik helyen végzett.

 

 

A fenti képen jól látható, hogy viszonylag sokan voltak, de akárhogy is számoljuk nem jön össze a kétezer ember, amelyet más híradásokban olvashatunk. A fenti képen 326 ember számoltunk meg.

 

 

 

A programsorozat legvégén lépett a színpadra Coctail tagokkal, a Murphy Band, amely a '80-as évektől napjaink nagy slágereivel zárták a Party-t.

Szentes, 2003. 07. 15.