Kontavill-Szentesi VK–Szolnoki VSC 9–5

(3–0, 0–1, 4–3, 2–1)

 

2003. április 12-én férfi vízilabda OB I 9–11. helyért zajló rájátszásában a Kontavill-Szentesi VK a szentesi uszodában fogadta a Szolnok csapatát.

Szentes: HORVÁTH T. – Somogyi 1, Juhász E., Szabó N. 1, SZEBENI 6, Hyc T., Szénászki. Csere: Biltsik, Juhász Zs., Momot, SZABÓ T. 1, Vígh, Döbrössy. Edző: Kádár József.

Szolnok: Kiss T. – Mohi, Boros, HANGAY 2, Pataki 2, Krasznai B., Munkácsy. Csere: Körmendi, Broome, Kenéz 1, Pintér. Edző: Urbán Lajos.

 

A két csapat alapszakaszbeli szentesi találkozóján a házigazdák 7–2-re lelépték a Szolnokot. A siker elsősorban a KONTAVILL kiváló védekezésének volt köszönhető. Nem véletlenül mondta Kádár József, a Szentes trénere az évad utolsó hazai bajnoki meccse előtt, ha tanítványai olyan eredményesen védik a kapujukat, mint a január végi derbin, most sem marad el a győzelem.

 

 

Ennek megfelelően indult a mérkőzés. Míg a házigazdák közül Szabó N., Szebeni és Szabó T. is gólt szerzett, addig a jól védő Horváth T. kapujának hálója érintetlen maradt, 3–0. A biztos vezetés után érthetetlen módon megtorpant a Szentes, sorra maradtak ki a fórok, az volt a szerencséje, hogy a látogatók sem tudtak igazán nagy tőkét kovácsolni az emberelőnyös szituációkból. A fordulás után a Kurca-partiak remek formába lendült játékosa, Szebeni Zoltán nem csak a karmesteri pálcát ragadta magához, hanem a biztos kezű befejező szerepkörét is. A záró két negyedben a korábban szerzett találatát még öttel toldotta meg, ezzel pedig végleg döntött a két pont sorsáról, 9–5.

Szentes, 2003. 04. 14.