"Látvány után"

 

 

Gyenes Péter és Walter Gábor festőművészek "Látvány után" című kiállítása nyílt meg a Városi Galériában 2003. április 3-án. A kiállítást dr. Dömötör János  művészettörténész nyitotta meg.

 

Gyenes Péter 1975-ben született Kecskeméten. 1998-ban végez a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd két évet eltölt a szarvasi Művészeti Főiskolán, ahol anatómiát tanul. Jelenleg az Iparművészeti Egyetem vizuális környezetkultúra-tanári szakán tanul. Kecskeméten él és alkot. „Képeim témájaként a látványt veszem alapul és ezt igyekszem képpé tömöríteni. Szeretem az éles vetett árnyékokat, reflexeket és azok képalakító ritmusát."

 

Walter Gábor 1963-ban született Sopronban. 1987ben végez a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd rövid pedagógiai tevékenység után kizárólag a festészettel foglalkozik. Tagja a MAOE-nek és a Kecskeméti Műhely Művészeti Egyesületnek. Kecskeméten él és alkot. „Minden érdekel, ami látványelvű, szeretek kísérletezni a technikai megoldásokkal, de alapvetően a plen-air festészetet tekintem kiindulási és visszatérési pontnak."

 

Szentes, 2003. 04. 04.