Kontavill-Szentesi VK–Szeged Beton VE 5–11

 

 

A férfi vízilabda OB 19. fordulójában 2003. március 15-én Csongrád megyei rangadót rendeztek Szentesen. A várt nagy csata elmaradt, ugyanis a Szeged Beton VE (kék) végig remekül játszva, fölényes győzelmet aratott a Kontavill ellen.

 

 

 

Már az első pillanatokban látszott, a vendégek nem különösebben foglalkoznak a házigazdákkal, egyetlen dologra koncentráltak, mégpedig arra, hogy minél gyorsabban, pontosabban, taktikusabban pólózzanak. Még az sem tudta őket kizökkenteni ritmusukból, hogy a 2. perc végén már le kellett mondaniuk egyik legjobbjukról, Varga Péterről. A szegediek 4-ese olyan szerencsétlenül „ütközött" Hyc Tamással, hogy a jobb oldali szeme alatt csúnyán felrepedt a bőr. Ez a „kis közjáték" csak növelte elszántságukat, amely a 4. perctől kezdve gólok formájában. A harmadik negyed vége felé már 9–1-re vezettek a szegediek.

A záró hét percben (látva a két pont sorsát) igyekeztek örömvízilabdával szórakoztatni a szentesi nézőket a szegediek. Remek gólok követték egymást; a házigazdákért szorítók Somogyi és Szénászki távoli, valamint Hyc T. mértani pontosságú ejtése után tapsoltak, míg a Szegeddel szimpatizálók két góluknak örülhettek és így a végeredmény 5–11 lett.

Szentes, 2003. 03. 19.