Nemzeti Minőségi Díj a Kontavill Rt.-nek

 

Horváth István vezérigazgató és Tóth Attila minőségbiztosítási mérnök a díjjal

 

A szentesi Legrand-Kontavill Villamosszerelési Rt. kapta a 2002. évi Nemzeti Minőségi Díjat. Az elismerést  Medgyessy Péter miniszterelnök adta át Horváth István vezérigazgatónak 2003. március 6-án a Parlamentben.

Számtalan elismerést gyűjtött már be a szentesi Legrand-Kontavill Rt. gárdája, de ezek közül a legrangosabb szakmai kitüntetésnek a Nemzeti Minőségi Díjat nevezi a részvénytársaság vezérigazgatója. Horváth István csütörtökön a Parlamentben vette át a közepes méretű termelő vállalati kategória nyertesének járó plakettet Medgyessy Péter miniszterelnöktől.

A kormányfő a pályázat győzteseinek az igényességet, a tudást nevezte meg igazi hungaricumként, amelyre alapozva győztesei lehetünk az európai uniós csatlakozásnak.

A pályázatok elbírálásakor az EU-ban alkalmazott tendert vették figyelembe, amelynek Európai üzleti kiválóság modell a neve. Ez alapján értékelték a vállalatok tevékenységét. Horváth István azt is elmondta: egy-egy cégnél az adottságokat és az eredményeket vizsgálták. Azt ellenőrizték az ítészek, hogy a lehetőségek birtokában miként alakították ki a gyár stratégiáját: Másrészt pedig azt is nézték, hogyan gazdálkodtak az erőforrásaikkal.

Szentes, 2003. 03. 11.