"Életvitel és gyakorlati ismeretek 2003"

 

 

 

2003. március 7-én a Koszta József Általános Iskolában rendezték meg az "Életvitel és gyakorlati ismeretek 2003" című technika verseny területi fordulóját. Bemelegítésként a csapatoknak gyümölcssalátát kellett készíteniük, majd jöhetett a teszt.

 

 

 

 Feladatlap

 

     

 

 A feladatlap megoldása

 

     

 

A feladatlap kitöltése után jött az üvegfestés, a fűszer és konyhai használati tárgyak felismerése és az asztalterítésben való hiba megtalálása.

 

 

 A képre kattintva kinagyítható!                                                                                                     

 

A hibatalálási feladat: Pocak Benő barátnője névnapja alkalmából ünnepi ebédet készített. Leveshez, főételhez és desszerthez terített, italnak ásványvizet fogyasztanak, majd kávét. Nagyon tökéletesen szeretett volna mindent elkészíteni, ez bizonyára az étellel sikerült is, de a terítésben jó néhány hibát vétett. Gyűjts össze 10 hibát!

 

A hibák: (Ha kijelölöd az alábbi részt megleled a megoldást!)

1. a terítő gyűrött 2. a vizespohár nem megfelelő alakú 3. desszert villa nem jó helyen van 4. desszert villa helyén oda nem illő villa van 5. nincs szalvéta 6. lapos tányér más garnitúrából való 7. szennyeződés (morzsa...) a tányéron 8. a két teríték tükörkép (fordított terítés) 9: csak egy zsemlyés tányér van (vagy kettő vagy egy sem ) l0. kávéscsészét nem rakjuk az ebédlő asztalra

 A verseny végeredményét ITT lehet megtekinteni!

Szentes, 2003. 03. 10.