Házigondozás gombnyomásra

 

 

Szentes Város Gondozási Központja kisebb ünnepség keretében avatta fel a mára már funkcionáló és működő Átmeneti Szállástbiztosító Idősek Klubját és a "jelzőrendszeres" házigondozást megvalósító diszpécserközpontot. Az ünnepélyes átadására 2003. február 6-án került sor.

 

 

 

Az átadott új tömbbel az Idősek Klubja az eddigi 6 férőhelyről 10 férőhelyre bővült. Február 3. óta működik városunkban egy új jelzőrendszeres házigondozást megvalósító rendszer, melynek diszpécserközpontját is itt helyezték el. Ebbe a központba futnak be a riasztások, melyet a gondozottak egy gombnyomásra indíthatnak be.

Milyen részekből épül fel ez a rendszer? - kérdeztük Szebellédi Annát a Gondozási Központ vezetőjét

 

 

-Szentesen jelenleg 19 gondozottat csatlakoztattunk, az amúgy 30 szabad férőhellyel rendelkező rendszerünkhöz. A működési elvét úgy kell elképzelni, hogy ha bajba jut az idős és magányosan élő gondozott, akkor nincs más dolga, mint, hogy a csuklójára felcsatolt (lehet a ruhára is csíptetni) óraszerű szerkezeten található nagy PIROS gombot megnyomja. Ez a kis szerkezet riasztja a lakáson belül elhelyezett központot, amely továbbítja nekünk az információt. Mivel itt a klubban három műszakban dolgoznak a gondozók és a pontos címet kijelezve az ügyeletest riasztja az irodában elhelyezett számítógép, és már indul is a segítség.

Szentes, 2003. 02. 07.