Küzdött a két testület csapta

 

2002. december 7-én Csongrádon találkozott a szentesi- és csongrádi képviselőtestület csapata egy barátságos teremlabdarúgó mérkőzésen.

 

Szentes Varga Á., Karikó-Tóth, Fekete, Kálmán, Rébeli Szabó, Kovács összetétellel kezdett (cserék: Szirbik, Móra, Sztantics, Baranyi, Hornyik)

Csongrád Sarusi-Kiss, Kiss, Somogyi, Ormos, Fehér, Bedő, Cseri

 

 

Az első félidő 3. percében Rébeli Sz. Tamás hagyott ki egy óriási helyzetet, ezután kiegyenlített küzdelem volt a pályán. A 7. percben a Csongrádiak előtt adódott helyzet a vezetés megszerzésére, de Varga azonban jól védett a szentesi kapuban.

 

 

A 14. percben újabb helyzete volt a Szentesnek, de Fekete azonban fölé lőtt. A 15. percben gólt kapott a Szentes, a Csongrádiak támadását Kiss fejezte be, ezáltal 1:0 a Csongrádiak javára, majd a 17. percben újabb gól született, melyet Kiss lőtt szintén (2:0).

 

 

20. percben Fekete lőtte mellé, a 21. percben Rébeli Sz. Tamás kapásgóljával szépített a Szentes, így lett 2:1.

 

 

A 26. percben ismét Varga védett bravúrosan, amelyből ellentámadásba lendülve Kálmán János kihagyta az egyenlítési lehetőséget. A 28. percben 3:1-re növelte előnyét a Csongrád.

 

 

 

A második félidőben Varga Árpád helyett Szirbik Imre véd. A 3. percben ismét Rébeli Sz. Tamás előtt volt nagy helyzet, melyet főlé lőtt.

 

 

Az 5. percben Szirbik védett egy gólnak ígérkező labdát.

 

 

A 6. percben Kovács hagyott ki helyzetet a csongrádi kapu előtt, majd csongrádiak puskázták el a jó helyzetüket. A 8. percben ismét Kiss volt eredményes, Ormos gólpasszát értékesítette, így alakult 4:1-re az eredmény.

 

 

A 10. percben Fekete lövésével 4:2-re felzárkózott a Szentes, de percekkel később Kovács lövésével 4:3. Ezután a kimaradt helyzeteké volt a pálya, melyből mindkét oldalnak jutott. Szentes bevetette titkos fegyverét (Móra József), hogy hátha sikerül kiegyenlíteniük.

 

 

A Bedő – Szirbik párharcból a szentesi polgármester került ki kétszer győztesen, de a 26. percben a csongrádi polgármester Bedő Tamás lövésével beállította a végeredményt. Csongrád - Szentes 5:3. A szentesiek vereségének kivizsgálása érdekében többen idítványozták, hogy állítsanak fel egy ad hoc bizottságot, hogy felderítsék, hogy ki volt a leggyengébb láncszem a gépezetben.

A tudósítás elkészítésében segítségünkre volt Dr. Demeter Attila.

Szentes, 2002. 12. 09.