Mi van a fa alatt?!

Karácsonyi ünnepség sok ajándékkal!

 

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskolában december 17-én az óvodásokat várták egy kis karácsonyi műsorral, amin Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című darabot mutatták be az iskola tanulói. Az óvodások figyelmét nehéz lekötni, de a diákoknak sikerült.

 

 

 

 Nem távozott senki sem üres kézzel, mert a tanárok vezetésével mézeskalácsot készítettek az iskola tanuló, hogy ezzel a kis meglepetéssel örömet szerezzenek a hozzájuk látogató óvodásoknak.

 

 

Másnap (december 18-án) az iskola tanulói gyülekeztek a díszteremben, hogy együtt ünnepeljék meg a közelgő karácsonyt.

 

 

Az ünnepi műsor első részében karácsonyi európai körképet mutattak be a gyerekek, amin megismerkedhettünk Európa karácsonyi szokásaival.

 

 

Az ünnepség második részében Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című darabját játszotta el az "iskola színtársulat".

 

 

Az ünnepség után előkerültek az ajándékok a fa alól, amelyek egy alapítvány jóvoltából kerültek oda Németországból és Angliából. Immáron harmadik esztendeje áll kapcsolatban a Hajnalcsillag alapítvánnyal az iskola, mely alapítvány karácsonyra csomagokat küld az iskola összes tanulójának.

 

 

És, hogy mi van a csomagban? Zokni, gatya, sál meg sapka ....

 

 

 

Nagyon örültek az ajándékoknak a diákok, melyekben tisztálkodási szereken kívül (fogkrém, fogkefe, szappan...) ruhaneműk (zokni, kesztyű, sál ...) játékok, rajzeszközök és rengeteg édesség. Egy-két dobozban fényképet is találtak a diákok, melyen az ajándékozók voltak láthatók, de a titkos levelek is előkerültek, amelyeket megválaszolva diákkapcsolatok alakulhatnak ki.

Szentes, 2002. 12. 19.