2002. szeptember 14-én ünnepélyes keretek között avatták fel az

újjáépített Kossuth teret Szentesen.

 

 

Az ünnepi programra érkezők a tér bejáratánál szabadtéri fotókiállításon tekinthették meg a Kossuth tér régi és új arcát.

 

 

 

Ismerős arcokat keresve nézegették a vendégek a fotókat és reprodukciókat.

 

 

A régi felvételeket sokan összehasonlították a jelen állapottal és a környező épületeket nézve a képekről próbálták felidézni régi szépségüket.

A kiállított fotókat Szatmári Imre és Vidovics Ferenc készítette.

 

 

 

A tér különböző pontján a "Jövőnkért" Alapfokú Művészeti Iskola tanulói örökítették meg a tér szépségét, mely munkákból hamarosan kiállítást rendeznek.

 

 

 

A hivatalos program délután 17.30 órakor kezdődött a Kossuth szobornál, ahol Dr. Homoki Nagy Mária egyetemi docens Kossuth Lajos születésének 200. évfordulójára emlékezve mondott beszédet.

Szirbik Imre polgármester megemlékező szavai után az ünnepi program díszvendége Dr. Szili Katalin az Országgyűlés elnöke fejezte ki elismerését a városi vezetésnek és a munkálatokban résztvevő embereknek ehhez az új szép európai szintű új térhez.

 

 

 

A koszorúzás közben a fiatalok ceruzájukat nem kímélve rajzolgattak, hogy mielőtt besötétedne, még azelőtt elkészüljenek a nagy művel.

 

A képre kattintva kinagyítható!  (172 kbyte)

 

Újra az új szökőkút és annak környéke kapott főszerepet, mert Kertész Ákos ütőegyüttese adott rövid koncertet.

 

A képre kattintva kinagyítható!  (140 kbyte)

 

 

 

A következő programot (a tér központi részén található) Horváth Mihály szobor előtt helyet foglaló Városi Fúvószenekar mutatta be, mert Kossuth nótákat játszott közönségnek.

A fúvósok koncertje után a Seres-formáció adott koncertet a Kossuth szobor előtt található téren, amelyen közreműködött a Petőfi Sándor Általános Iskola kiskórusa.

 

A képre kattintva kinagyítható!  (129 kbyte)

 

 

A tér különböző pontján megrendezett programok végeztével mindenki elfoglalta helyét a volt Megyeháza előtt felállított színpad nézőterén hogy az est fénypontját jelentő előadást megtekintsék.

 

 

 

Posta István előadóművész szavalata után Szirbik Imre polgármester mondta el avatóbeszédét, melyben kitért, hogy a térre látogatók elsősorban pihenésüket találják meg az új téren.

 

Az avató beszéd után következett az Ezeregyév történelmi tánc show, melyet az ExperiDance táncosai adtak elő, Román Sándor tánckoreográfus irányításával.

 

 

A látványos előadás képeit  ITT tekintheti meg!

Szentes, 2002. 09. 15.